In oktober 2016 is het startsein gegeven voor het starten van WhatsApp groepen voor buurtpreventie. De Politie, de gemeente Losser en Hallo Losser spannen samen tegen de criminaliteit. Vooral preventief heeft het een goed effect.
Hallo Losser
Op de digitale krant Hallo Losser werd uiteengezet wat de bedoeling was. Via Hallo Losser kon men zich ook opgeven voor de groepsapp. Inmiddels zijn er, verdeeld over de hele gemeente Losser, 22 groepen. In totaal nemen nu 1200 leden deel aan de groepsapp. Elke groep heeft een beheerder, die samen met de gemeente kijkt of de apps gebruikt worden waar ze voor bedoeld zijn. Dus appen als er iets vreemds in een buurt aan de hand is. Dat kan zijn een auto die opvallend vaak langs een woning rijdt of een man die al enkele keren door de straat is gefietst met belangstelling voor een bepaalde woning. Dus niet om een verjaardag of een feestje aan te kondigen.
Politie
Bij een serieus signaal wordt de politie ingeschakeld. Zij komen ter plaatse en bekijken de situatie. Ad Pruyn zit in een WhatsAppgroep in de Glane en vertelt dat sinds het instellen van de groep 3 keer een melding is geweest van verdacht gedrag. Hij zegt dat het oneigenlijke gebruik van de app best mee valt.
Waarschuwingsborden
In de gemeente Losser zullen 77 waarschuwingsborden worden geplaatst om ook de buitenstaander op de hoogte te stellen dat in de gemeente Losser is uitgerust met groepen die aan buurtpreventie doen. Donderdagmiddag 31 mei onthulde burgemeester Cia Kroon het eerste waarschuwingsbord. Zij vertelde dat door alle inspanningen die de deelnemende partijen hebben geleverd, de hele gemeente Losser is gedekt met door de 22 groepen waarin totaal 1200 deelnemers in actief zijn. Zij overhandigde ook een bord aan Saskia Schildkamp die zich van begin af aan in de Glane Beekhoek heeft ingespannen voor de WhatsAppgroep.