Bisschoppelijke onderscheiding

Bisschoppelijke onderscheiding

Zaterdagavond werd in de Gerardus Majella kerk in Overdinkel de Willibrord Plaquette uitgereikt aan mevrouw Marietje Röring-Munsterman. De Willibrord Plaquette is de bisschoppelijke onderscheiding van het aartsbisdom Utrecht, en wordt toegekend aan parochianen die betekenisvolle, meer dan gewone verdiensten hebben verricht voor de kerkgemeenschap ter plaatse

Woord en Communieviering

De onderscheiding werd aan Marietje Röring  uitgereikt tijdens een drukbezochte Woord en Communieviering door pastor Carla Berbé, die haar jarenlange inzet voor de geloofsgemeenschap Gerardus Majella in Overdinkel memoreerde. Gedurende een periode van meerdere tientallen jaren maakte Marietje Röring deel uit van vele werkgroepen en nog steeds zet ze zich geheel belangeloos in voor de geloofsgemeenschap in Overdinkel.

Kerkbestuur

Zo heeft Marietje Röring gedurende een periode van meer dan 30 jaar deel uitgemaakt van de z.g.n. ziekengroep en organiseerde ze de jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes en naar Kevelaer. Ook bestuurlijk is Marietje Röring actief geweest binnen de toenmalige Gerardus Majella parochie en maakte ze meerdere jaren deel uit van het kerkbestuur.

Koster

De afgelopen jaren is Marietje Röring actief als koster, en zorgt ze ervoor dat alles op tijd klaar staat om de vieringen in de Gerardus Majella kerk te kunnen houden. En dat niet alleen in het kerkgebouw, maar ze zorgt er als koster ook voor dat de vieringen in de Overkant en in het Gerardus Majella park vlekkeloos kunnen verlopen. En in dat licht gezien mag zeker niet vergeten worden de verantwoording en begeleiding van de misdienaar groep.

Voorzitter van de Locatieraad

Namens de geloofsgemeenschap Gerardus Majella Overdinkel werd Marietje Röring gefeliciteerd door Alfred Westenbroek, voorzitter van de Locatieraad, die haar bedankte voor alles wat zij in de afgelopen jaren voor de geloofsgemeenschap heeft gedaan. Na afloop van de viering was er gelegenheid om Marietje Röring persoonlijke te feliciteren onder het genot van een kopje koffie achter in de kerk.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud