AutoMaatje Losser gestart

AutoMaatje Losser gestart

Ruim 6% van de Nederlandse bevolking is slecht ter been. Hun wereld is ineens een stuk kleiner geworden. Het doel van AutoMaatje is om hun reikwijdte groter te maken. 

Uit het sociale isolement

Wethouder mw. Anja Prins  heette alle aanwezigen welkom. Zij legt uit waarom AutoMaatje zo belangrijk is. In heel Nederland, voelen ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn, zich vaak bezwaard om een beroep te doen op hun familie, buren  en vrienden. De ANWB bedacht dit plan, niet alleen om mensen van A naar B te brengen, maar ook om hen uit hun sociale isolement te halen. Dat het in de gemeente Losser zo snel van start kon gaan, is tekenend voor de inwoners, bij wie het Noaberschap en opkomen voor hun medeburgers hoog in het vaandel staat. Veertien chauffeurs hebben zich inmiddels aangemeld. Maatje worden is waarschijnlijk heel plezierig. Er kunnen mooie contacten uit ontstaan. Hopelijk wordt het een succes.

Vol Lof

Daarna was het woord aan Ans Dijkhuijs namens de stichting Fundament. AutoMaatje heeft nu al 18 vrijwilligers, waaronder 4 planners. Zij was vol lof over de snelheid waarmee het project tot stand is gekomen en complimenteerde Sherina Schouten en Christina ten Klooster, die dit mogelijk hebben gemaakt. Beide dames gaan “de kar trekken”.

Dhr. Gerard v/d Bos (ANWB) zegt dat AutoMaatje al anderhalf jaar bestaat en hij toont zich verheugd dat het in Losser zo snel is geregeld. Elders in het land duurt het allemaal veel langer, terwijl het in Losser iets vanzelfsprekends is.Het is veel gemakkelijker om iets aan te bieden, dan ergens om te moeten vragen. Dit is laagdrempelig en gelijkwaardig.

Ruim 6% van de bevolking is slecht ter been of beperkt. Hun wereld is ineens een stuk kleiner geworden. Het doel van AutoMaatje is om hun reikwijdte groter te maken. Het sociale aspect hierin is minstens zo belangrijk. Het gaat dus niet uitsluitend om het vervoer, maar ook om de gesprekken die plaats vinden tijdens het rijden en het persoonlijke contact dat hieruit zou kunnen ontstaan.

Mevrouw Munsterman

De eerste officiële vrijwilliger dhr. Maalderink krijgt een bord overhandigt, evenals de eerste officiële deelnemer mevrouw Munsterman. Zij beaamt hoe vervelend zij het vind om steeds mensen te moeten vragen haar ergens heen te brengen. Ze moeten vaak vrij nemen van hun werk. Op deze manier heeft mevrouw zelf de controle zonder zich bezwaard te moeten voelen. Om 11:25 toog het hele gezelschap naar buiten voor “de aftrap” van AutoMaatje. Mevrouw Munsterman wordt door allen uitgezwaaid en de wethouder brengt haar terug naar huis.

Voelt u er ook voor om deel te nemen aan dit geweldige plan? Neem dan contact op met de stichting Fundament via: of 053-5369402

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud