Allerzielenviering 2018

Allerzielenviering 2018

Allerzielen is de dag waarop in de Rooms-Katholieke kerken de overledenen worden herdacht.

Herdenking

Deze herdenking vindt sinds de twaalfde eeuw op 2 november plaats. Nog steeds worden de overledenen herdacht, ook in Losser, in de H. Maria Geboortekerk. Om 19.00u vond een gebedsviering plaats met als thema “Ik noem je naam”.

Gebedsviering

De gebedsviering bestond uit gebed, eigentijdse teksten, een overweging, stilte en gezang. De woorden die gesproken werden konden voor de aanwezigen een bron van troost zijn, een gevoel van verbondenheid geven. Tijdens de viering werden alle overledenen die dierbaar zijn herdacht. Maar juist op deze avond worden ook de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Hun namen werden -in aanwezigheid van de nabestaanden- genoemd.

Nabestaanden

De nabestaanden werden uitgenodigd het herdenkingskruisje en een roos in ontvangst te nemen. Na de gebedsdienst vond op de begraafplaats een korte ceremonie plaats. ‘The Last Post’ werd gespeeld en de graven werden door leden van de uitvaartgroep op symbolische wijze gezegend.

De honderden vlammetjes en de vele bloemen op de graven, de talloze brandende fakkels droegen bij aan een bijzondere sfeer. Na afloop van het officiële gedeelte was er gelegenheid de graven te bezoeken en een moment voor een kopje koffie in het parochiecentrum van de kerk.

Door de leden van de Uitvaartgroep en de Begraafplaatscommissie was het kerkhof stijlvol en sfeervol ingericht voor deze avond. getuige bijgaande foto’s. die zijn gemaakt door Marleen Melis van de fotoclub Dinkelshoot, waarvoor onze dank.

Auteur: Harry Elsjan
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud