65 jaar getrouwd

65 jaar getrouwd

Wijnand(85) van der Heide en Betsie(84) van der Heide-ten Bruggencate zijn op 28 maart 1953 in het huwelijk getreden.

Sparta tweetakt motor

Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een dansgelegenheid in Ons Huis in Overdinkel. Betsie woonde aan de Tjibbe Knolstraat en Wijnand op een boerderij aan de Tiekenveenweg. Beide in die tijd werkzaam bij de Textielfabriek de Bamshoeve in Enschede. Op 28 Maart 1953 zijn ze getrouwd en in Losser gaan wonen aan de Hogeweg. Ze woonden naast hun zogenaamde tweede “ouders” Klaas en Rika. In september 1953 werd de oudste, zoon Bert, geboren. In die tijd reed Wijnand op een Sparta tweetakt motor waarmee hij naar het werk ging. In Mei 1956 werden ze ook ouders van een dochter Truus. Wijnand had inmiddels zijn motorrijbewijs gehaald en bezocht met zijn vriend Luuk de TT in Assen en ze bezochten ook de races in Zandvoort.

Betsie werkte als moderne jonge moeder bij de Bamshoeve, Rinco en van Heek. Wijnand is ook een tijd lang bezig geweest met sloopwerkzaamheden om het budget wat op te krikken. Van deze gezamenlijke financiële aanvulling hebben ze toen een VW kever aan kunnen schaffen. Eind jaren 70 zijn ze in de Lentfertstraat in Losser gaan wonen, van daaruit zijn ze weer een “nieuw” leven begonnen met wat meer vrijheden omdat de kinderen niet meer thuis woonden.

Friesland

Wijnand is met zijn familie uit Friesland gekomen om te gaan werken in Twente. Gekscherend zegt hij: “Ik ben in Friesland verwekt maar in Buurse geboren.” Ze kijken terug op een prachtig leven en zijn nog helder van geest en lichamelijk ook nog goed in orde. Betsie breit graag, ze haakt en leest veel. Wijnand fiets veel en gaat nog op de fiets naar de Enschedese markt om daar een visje te eten. De gezamenlijke hobby,s zijn auto rijden, fietsen ,wandelen, vakanties en knieppertjes bakken. Ze hebben vier kleinzonen en zeven achterkleinkinderen.(twee meisjes en vijf jongens.)

Totale verrassing

Het was een totale verrassing dat burgemeester Cia Kroon op visitie kwam om ze te feliciteren. Ze wilden het eigenlijk stil houden want het gaat slecht met de gezondheid van een zus van Wijnand. Toch vonden beide het prachtig dat ze kwam feliciteren. De beide kinderen Bert en Truus leuk geregeld, want om een huwelijk dat 65 jaar stand houdt kun je niet om heen. 

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud