60 jarig huwelijk in de Lutte

60 jarig huwelijk in de Lutte

Het echtpaar A.G. Lentfert (Bertus) en G.M.H. Lentfert-Tijdhof (Truus) waren op dinsdag 24 april 60 jaar getrouwd. Burgemeester Cia Kroon bezocht het echtpaar en feliciteerde het. Uiteraard bracht ze een prachtig bloemstuk mee.

Nog goed gezond

Bertus (84) en Truus (86) zijn, gezien hun leeftijd nog goed gezond. Truus weet nog precies de dag dat ze verkering kregen. Dat was op 9 januari 1952 in Oldenzaal op een feestje in Oldenzaal ter gelegenheid van een prijsuitreiking van fokvee dag die een paar dagen eerder was geweest. Truus kwam van een boerderij uit Oldenzaal en was daar met zwartbonte koeien geweest. Bertus was er geweest met roodbonte koeien. Het klikte tussen de twee en op 24 april 1958 zijn ze getrouwd voor de wet. Enkele weken later werd het huwelijk ingezegend in de kerk.

Boer en boerin

Truus trok bij Bertus in op de boerderij waar hij geboren is. Zijn ouders woonden er toen ook nog. Vooral Truus hield zich bezig met het boeren. Bertus deed naast de boerderij veel bestuurswerk bij onder andere de Rabobank, de KI en de Zuivel. Verder hield hij zich bezig met de kerk in de Lutte en verzorgde de collectes. Truus is voor het huwelijk in betrekking, zoals dat toen werd genoemd, geweest bij Haarman-Teussink in Losser, een groot boeren bedrijf. Uit het huwelijk zijn drie zonen geboren. André, Jos en Edwin. Bertus en Truus hebben zes kleinkinderen, vier meisjes en twee jongens. André heeft de boerderij over genomen. Jos is werkzaam bij Parker Hannifin en Edwin bij Mullos.

Feestje

Het 60 jarig huwelijk wordt binnenkort gevierd bij het Paviljoen in het Lutterzand. Alle voorgaande feestjes ter ere van een zoveel jarig huwelijk werden altijd gevierd bij de Tankenberg, later PAN. Dat kan helaas niet meer zegt Truus want het is jammer genoeg in vlammen opgegaan.

Mariakapel

Bertus en Truus zijn de samen met de buurtschap de trotse eigenaar van de Mariakapel die vlak bij hun boerderij staat. In augustus 2015 ontvingen ze uit handen van Jan Tijman op Smeijers van De Dree Marken het eerste fietsrouteboekje dat in samenwerking met de VVV is samengesteld en dat langs kapellen en landkruizen voert. De toenmalige burgemeester van Losser Michael Sijbom was toen op zijn dienstfiets uit Losser komen fietsen om getuige van dit gebeuren te zijn. Voor meer info hierover zie: https://www.hallolosser.nl/nieuws/open-monumentendagen-met-nieuwe-fietsroute

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud