60 Jarig huwelijk in de Lutte

60 Jarig huwelijk in de Lutte

Zaterdag 4 augustus was het echtpaar Bennie Behrens (87) en Sienie Behrens-Snijders (81) 60 jaar getrouwd.

Bij de grens

Wethouder Harry Nijhuis kwam het jubilerende echtpaar feliciteren. Het echtpaar woont al 22 jaar in de Poppe dicht bij de grens. Een prachtige plek met een prachtige tuin. In de tuin staan kippenhokken, duivenhokken en een volière. Bennie was vroeger een verwoed konijnenfokker en is nog steeds lid van de Losserse Pluimvee & Konijnenvereniging (LP&KV). De dieren worden onderhouden door de zoon Frank Behrens die ook lid is van de LP&KV.

Textiel

Bennie is zijn loopbaan begonnen in de textiel bij het Lonneker Steumke. Hij heeft even een uitstapje gemaakt naar de bouw maar is later toch weer teruggekeerd naar de textiel. Ook heeft Bennie gewerkt in de expeditie bij Bleckmann in Oldenzaal. SELO (Seffelaar & Looijen bv) is geruime tijd zijn werkgever geweest. Zijn hobby’s zijn de konijnen en zijn tuin. Hij vermaakt zich dagelijks goed met zijn computer.

Betrekking

Sienie is haar loopbaan begonnen als bediende. Zij is onder andere in betrekking geweest bij de burgemeester van Oldenzaal en Menko. De textiel is haar ook niet vreemds want ze heeft gewerkt bij ROLA in Oldenzaal en bij het tricotagebedrijf OLTRI, waar de monsternaaister was. Na het sluiten van het huwelijk met Bennie heeft ze zich hoofdzakelijk met het gezin bemoeid. Haar hobby’s zijn koken en de klein- en achterkleinkinderen die met regelmaat genieten van haar voortreffelijke pannenkoeken.

Nageslacht

Uit het huwelijk zijn 4 kinderen geboren. Drie jongens en een meisje. Er zijn 6 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Zaterdagmiddag is er een bescheiden feestje op de Denekamperdijk 59. Bescheiden omdat Bennie niet zo goed tegen alle drukte kan. Hij heeft een erge soort van COPD. Sienie en Bennie zijn blij dat ze elkaar hebben. Ze wonen zelfstandig. Sienie is nog heel goed in staat haar eigen boontjes te doppen en een bijdrage aan de huishouding te leveren. Frank die in dezelfde woning woont, houdt een oogje in het zeil.

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud