40 jaar internationaal Veteranentoernooi voor dames en heren bij AJc’96

40 jaar internationaal Veteranentoernooi voor dames en heren bij AJc’96

Een toernooi organiseren is al een aardige klus maar dat een dergelijk toernooi, voor het eerst in 1988 gespeeld, zich nog steeds kan verheugen op een vaste schare clubs uit binnen- en buitenland, en is uitgegroeid tot een echt evenement is op zijn minst bijzonder te noemen.

 “Dick en Doof – en de Betty Boop Bokaal”

 De 40e editie van het Veteranentoernooi kenmerkt zich door een record aantal inschrijvingen: 24 heren en 12 damesteams hebben zich ingeschreven en gaan strijden om respectievelijk de “Dick en Doof – en de Betty Boop Bokaal”. Afgelopen jaar waren DJK Nienberge en Fortuna Beesten, beiden uit Duitsland, winnaar van deze begeerde wisselbekers. Verder zijn er prijzen voor Fair Play en de beste penaltyschutters.

Vanaf 1968

 Het toernooi is in 1988 opgezet door de heren Albert Kreuzberg, Bennie Zwijnenberg en Dick Temmink onder de toenmalige vlag van s.v. PJ.  Aansluitend op dat toernooi was er een grote feestavond in het voormalige café Schorfhaar in Losser. Voor deze jubileumeditie zijn de heren door de organisatie uitgenodigd en zullen zij op een passende wijze in het zonnetje worden gezet.

Sportieve

Naast het sportieve deel is sfeer en gezelligheid erg belangrijk voor deze doelgroep want ook partners van de spelers en speelsters en andere supporters komen in grote getale mee. Het is vooral een dagje, en voor sommige teams, een weekendje uit. De parkeerplaatsen zullen dan volop bezet zijn met bussen uit de regio Dortmund, Münster, Osnabrück maar ook uit de regio Amsterdam.

Het eerste fluitsignaal van het toernooi zal om 11.00 uur zijn, maar de teams zijn vanaf 09.00 uur welkom. Er wordt dan gestart met koffie en broodjes. Daarna wordt door middel van een “Live” trekking de poule-indeling bekend gemaakt. De finales staan gepland om 15.30 uur.

Inwendige mens

Uiteraard is voor de inwendige mens ook het nodige te verkrijgen. Vanaf 16.00 zal, met ondersteuning van een DJ, het kenmerkende sportieve toernooi een gezellig vervolg krijgen want dat is onlosmakelijk aan dit toernooi verbonden. Het internationale toernooi wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma.

Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud