100 jaar Sempre Crescendo

100 jaar Sempre Crescendo

 

2019 zal voor Concertvereniging Sempre Crescendo in het teken staan van het 100-jarig jubileum. 

De vereniging is in 1919 ontstaan door een samenvoeging van muziekvereniging Juliana en de algehele geheelonthouders vereniging. De vereniging heeft in al die jaren vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten meegemaakt. Veel deelnames aan concoursen waar mooie prijzen werden behaald, gezellige muzikale uitstapjes naar binnen en buitenland, maar ook mindere perioden tekenen de afgelopen 100 jaar. Was de vereniging ooit een drumband en een majorettekorps rijk, sinds de jaren 90 van de vorige eeuw kent de vereniging alleen nog muzikanten. Het JTL (Jong Talent Losser), de blokfluitertjes, Het Orkest en ook een aantal ensembles. Een kopergroep BrasSC en een saxofoonkwartet KRA:S!

Nieuwjaarsconcert

In 2019 zal de vereniging het jubileumjaar openen met een Nieuwjaarsconcert op 6 januari in Muziekschool de Sleutel. Aanvang van dit concert is 11.00 uur en zal worden uitgevoerd door Het Orkest, onder leiding van Wim Booij.

Boekenbeurs

Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 organiseert het Werkcomité van Concertvereniging Sempre Crescendo een boekenbeurs in het pand van de Roezemoes aan de Diepenbrocklaan 39 in Losser. Let op! Dit is een andere locatie dan u van ons gewend bent. Beide dagen zijn er boeken te koop van 10.00 uur – 16.00 uur. De koffie staat klaar!

Jubileumreceptie

Twee weken later op zaterdag 19 januari volgt de jubileumreceptie bij Grand-café Smit. Aanvang 15.30 uur.

 

 

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud