Zanger Gert Timmerman overleden

Zanger Gert Timmerman overleden

Dat meldt zijn dochter Sheila op Facebook. De inwoner van Overdinkel is 82 jaar geworden en leed aan alvleesklierkanker.  

 

Na een opname in het ziekenhuis aan het begin dit jaar met een longontsteking ging het steeds minder met de gezondheid van Gert. In juni dit jaar is alvleesklierkanker geconstateerd. Als gevolg daarvan is er een deel van alvleesklier, zijn milt een twee ribben weggehaald.
Een vriend en voormalige chauffeur John Klink komt in actie om geld in te zamelen om een alternatieve behandeling in Duitsland te bekostigen. Volgens Gert wilde hij de leeftijd van 85 nog halen zei hij vorige maand.

Carrière

Gert begint in de jaren 60 eerst met een solo carrière met het nummer “ik heb eerbied voor jouw grijze haren”. In 1963 vormde hij een duo met de zangeres Hermien van der Weide. Als duo en echtpaar hebben ze samen veel succes. In de jaren bekeerden ze zich tot het christendom en zingen jarenlang voornamelijk religieus repertoire. In 1999 is dit huwelijk ontbonden.

In 2002 trouwde hij met Barbara Stoevenbeld en verhuisd naar Overdinkel. In 2005 vierde Timmerman zijn 70e verjaardag. Hij zat 50 jaar in het vak, werd koninklijk onderscheiden door de burgemeester van Losser. Hij bracht in oktober van dat jaar zijn (drievoudige) jubileum-cd op de markt met de titel: “En dat vergeet ik nooit”, hits van weleer in een nieuw arrangement, aangevuld met nieuw materiaal.

Volgens Tubantia wordt hij in besloten kring begraven.

Foto: Harry Pot – Nationaal Archief

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud