Samen al 125 jaar lid van De Tukkers

Samen al 125 jaar lid van De Tukkers

Tijdens de op maandag 6 november gehouden halfjaarlijkse ledenvergadering van De Tukkers werden weer vele jubilarissen in het zonnetje gezet. Het zijn : Wilfried Scheffer (35 jaar lid), Anneke Lublinkhof (25 jaar lid), Ger Smink (15 jaar lid) en Arjan van Huizen (45 jaar lid) Brent Suthof (5 jaar lid) Miranda Scheffer (5 jaar lid) en Gert van Huizen (40 jaar lid) 

Tijdens het toespreken van de jubilarissen benoemde voorzitter Harold Fraterman van ieder van hen leuke anekdotes. Zo bepaald Wilfried Scheffer als tambour-maître al weer enkele jaren “het gezicht” van de vereniging. Daarnaast heeft hij twee jaar geleden de algehele leiding over de Christmas Fair op zich genomen. Anneke Lublinkhof is in de loop der jaren overgestapt van alt-saxofoon op trombone en is zeer actief in de blaaskapel deTukkerbloazers. Ger Smink , voormalig bekkenist, zit op dit moment i.v.m. zijn gezondheid even aan de zijlijn maar assisteert wel bij optredens en is de fotograaf van de club. Arjan van Huizen is als oud-voorzitter en erelid van De Tukkers nog steeds actief bezig binnen de club en speelt nog verdienstelijk op Sousafoon.

Brent Suthof tenslotte is begonnen bij de Tukkerkidz en is inmiddels slagwerker die ook meespeelt in het gezamenlijke jeugd (B) orkest van De Tukkers en Kunst &Strijd. Op alle jubilarissen hoopte hij in de toekomst een beroep te kunnen blijven doen.

Samenwerking met Kunst & Strijd

Tijdens de vergadering werd Ellen Noordkamp herkozen als secretaris waarna ze het verslag van de vorige ledenvergadering toelichtte. Penningmeester Arjan van Huizen gaf aan dat de Financiën van de club op peil waren. Als prominent agendapunt stond genoteerd de verdere samenwerking tussen de muzikanten van De Tukkers en Kunst & Strijd.

Door beide besturen van de verenigingen was al besloten om deze samenwerking te intensiveren en ook de leden bleken daar nu volledig achter te staan. Hierdoor is het voor de besturen mogelijk om verdere stappen te ondernemen zodat op den duur beide verenigingen in elkaar opgaan en er één vereniging overblijft.

Filmconcert 

De jeugdleden van beide verenigingen spelen op dit moment al op de vrijdagavond samen in één jeugdorkest en nu zal worden bekeken hoe ook de Tukkerkidz mee kunnen gaan doen. Wat de A-orkest leden betreft, die oefenen op de maandagavond ook samen en zij zullen op 2 december a.s. een heus Filmconcert gaan verzorgen, waarbij o.a. muziek vertolkt wordt van de films ET, Iron Man 3, Back to the Future, Star Trek en As it was in Heaven (Gabriëlla’s Song) Dit concert zal worden gehouden in het Tukkershoes aan de Bookholtlaan 21 in Losser. De aanvang is om 19:30 uur en de toegang is gratis. Ook het B-orkest zal die avond laten horen wat zij al in petto hebben. Mensen die interesse hebben in muziek maken zijn elke maandagavond welkom. Het orkest repeteert dan van 19:30 – 21:00 uur.

50 jarig jubileum 

In verband met het 50 jarig jubileum van De Tukkers in 2019 werd er een jubileumcommissie ingesteld waarvoor een aantal leden zich spontaan aanmeldde. In 2020 willen De Tukkers weer een mooie buitenlandse trip gaan maken (net als eerder naar Moskou (1990), Washington (2000) en Barcelona (2010)) en ook daarvoor werd een commissie benoemd die de eerste contacten met een buitenlandse vereniging gaat leggen.

Hofkapel van de prins van Losser

Rudi Menzel gaf verder aan dat de blaaskapel van De Tukkers, de Tukkerbloazers, het komende jaar weer als “hofkapel van de prins van Losser” hun muzikale kunnen zullen laten horen. De Tukkerbloazers verzorgen daarvoor in de carnavalsperiode ruim 23 optredens!

Christmas Fair

Tenslotte werd er nog stilgestaan bij de komende Christmas Fair. Omdat onze Fair dit jaar samen valt met de kerstmarkt van de ondernemers in Losser hebben De Tukkers besloten om de handen ineen te slaan. Dit jaar zal het een ééndaags evenement worden en wel op (koop)zondag 17 december. Het marktplein voor het Gemeentehuis wordt dan door de vele vrijwilligers van De Tukkers omgetoverd tot een sprookjesachtig decor dat met kerstkramen, prachtige verlichting, veel muziek en een heerlijk hapje en drankje zorgt voor het echte kerstgevoel.

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud