Rommelpot speelt Gerda dreit deur

Rommelpot speelt Gerda dreit deur

Van Bernd Gombold, vertaling Ben ten Velde. In dit hilarische stuk draait alles om het vastgelopen huwelijk van de altijd maar poetsende sloofse Gerda (Marijke Hovestad) en haar dominante man Job (Gerard Beuvink) die in zijn vrije tijd het liefst aan het vissen is.

Feestdag

Maar vandaag wordt het een dubbele feestdag, het is niet alleen Moederdag maar ook zijn ze 30 jaar geleden in de echt verbonden, dus Gerda verheugt zich heimelijk op alle verrassingen die haar ten deel zullen vallen. Haar hartsvriendin, de goedgebekte en geëmancipeerde Siene (Tiny Zwepink), is bezorgd en uit haar ernstige twijfels of dit allemaal wel zo zal uitpakken. De kinderen hebben inderdaad aan moeder gedacht.

De doortastende dochter Lammie (Leonie Peters) en liefhebbende zoon Sjoerd (Rene Jochem) hebben meerdere verrassingen voor hun moeder in petto. Lammie is volledig in de ban van haar nieuwe vriend, de werkschuwe milieuactivist Luppo (Michel de Wal) en gooit haar leven drastisch om.

Popie Jopie

Sjoerd hangt de popie jopie uit bij de sportvereniging over de rug van zijn toch al overbelaste moeder en vindt het bovendien ook nog nodig haar de les te lezen. Job doet er nog een schepje bovenop. Hij komt met lege handen. Wel heeft hij stiekem kaartjes gekocht voor een Italiaanse avond in de BungaBungaclub in Gronau, waar hij samen met zijn simpele slome broer Willem (John Slag) de bloemetjes buiten wil zetten. Willem is een echte jachtfanaat, maar niet zo op tweebenig wild. Gerda wordt dit alles teveel en pakt haar biezen voor onbepaalde tijd.   

Bunga..Bunga..                                                                                                                                                     

Job zet zijn heimelijk plannetje door en nodigt na het bezoek aan de BungaBungaclub twee bloedmooie Italiaanse schoonheden uit naar zijn huis. Om hier ongestoord zijn gang te kunnen gaan moet iedereen uithuizig zijn en dan loopt alles anders dan gedacht, dit mede door de plotseling opduikende wantrouwige schoonmoeder (Marietje Noordkamp). Als dan de twee willige Italiaanse schoonheden opduiken voor hun beloofde amore begint het grote verstopspel en raakt alles in een stroomversnelling. De grote vraag is hoe de visser en de jager hier uit zullen komen en of ze dan nog wel zo blij zijn met hun uiteindelijke vangst.

Data voorstellingen:

 Vrijdag 24 maart om 20.00 uur

Vrijdag 31 maart om 20.00 uur

Zondag 2 april om 14.30 uur

Vrijdag 7 april om 20.00 uur

Zaterdag 8 april om 20.00 uur

Locatie:    Muziekschool De Sleutel

 

Kaarten zijn telefonisch te bestellen bij:

Grady Benschop nr. 053-5381489 en

Jan Peters nr. 053-5360769 of online via Facebook op website www.derommelpot.nl

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Evenementen, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud