Pantoffelheld

Pantoffelheld is een gedichtenbundel over dingen. Over niks en over alles. (On)geluk, vriendschap, liefde, verdriet, voetbal. Rijmelarij van het niveau lik-m’n-vestje. Niets meer, niets minder.

Bovenstaande schrijft Max Gogme in zijn voorwoord. Max dicht. Hij heeft zijn bundel Pantoffelheld in een oplage van 50 stuks uitgegeven. Razendsnel uitverkocht. Bij voldoende animo wil hij een 2e druk uitgeven. Wie belangstelling heeft kan via de Facebook pagina van Max Gogme contact opnemen.

Het fraai gebonden boekje met harde leren kaft kost slechts €15, -. Max is mysterieus, maar ook uitgesproken. Een rebelse zoon, tevens een liefdevolle vader. Vaak zelfverzekerd, soms bescheiden. Zijn rijmpjes zijn onnavolgbaar, maar ook herkenbaar. Luchtig, maar ook aangrijpend. Max heeft mij zijn manuscript laten lezen en gevraagd naar mijn mening. 

Onderstaande heb ik hem geschreven

– Soms begrijp ik een gedicht niet. Wat moet ik met “Cult”? Daarentegen vind ik “Inhammen” heel goed en “Fok de trends” prachtig. Een geweldig rijm in “Feestdag”: “Op werkdagen alles op de rails, in het weekend volledig ontspoord. Dansend als een pudding op het slappe koord.” Daar ga ik van watertanden. “Kusje” is niet fraai maar zéér fraai. “Papa” zelfs uitmuntend. Laat iedereen echter voor zichzelf beslissen welke waarde hij of zij toekent aan een gedicht. Bladerend door deze bundel kreeg ik het gevoel te wandelen door het circus van Jheronimus Bosch.- 

Een gedicht uit de bundel Pantoffelheld

Kusje

In één kus van jou zit zo veel verstopt
Alles in slechts twee lippen gestopt
De allermooisten die bestaan
Zingen en zwijgen zorgen bij mij vandaan
Jij hebt twijfel, angst en een hoop onrust
In een vloek en een zucht uit mijn hoofd gekust
Sla je armen om me heen, voor heel even
Dan kan ik je nog snel een kusje geven

Max Gogme is een pseudoniem. De personalia van Max Gogme zijn bij de redactie van Hallo Losser bekend.

Pantoffelheld

Pantoffelheld

 

Auteur: Sietse Smit
Sietse Smit
AUTEUR

Sietse Smit

Mijn naam is Sietse Smit. Ik ben al 52 jaar getrouwd met Lettie. We hebben twee zonen, twee kleinzonen en één kleindochter.
Na mijn werkzame leven in de opsporing besteed ik veel tijd aan het schrijven van toneelstukken en verhalen en fotografie. Ik maak gedichten met een knipoog. Ik doe aan geocaching.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud