Ook Lossernaren op eiland Kos

Ook Lossernaren op eiland Kos

Hallo Losser heeft vanmiddag contact gehad met Marco en Lindsay Gevers. Zij verblijven op het door de aardbeving getroffen Kos

Kersvers bruidspaar

Als ik met Lindsay chat is het drie uur in de middag. Het kersverse bruidspaar ligt even op bed om bij te komen van de schrik en emoties van de afgelopen nacht. Rond half 2 werden we werkelijk uit bed geschud. Er is een enorm lawaai van klapperende deuren en ramen de grond trilt. Lindsay bedenkt zich geen moment en pakt dochter Haily 10 maand oud uit haar bedje neemt de id-kaarten van haar en Marco mee en ze gaan naar de receptie van het resort.

Kleine Haily

Dat het een aardbeving is, is vrij snel duidelijk. De stroom is uitgevallen iedereen staat buiten. De kleine Haily beleeft het avontuur rustig en heeft niet in de gaten wat er aan de hand is. Als de gasten  buiten staan begint het wachten. Het hele resort moet gecontroleerd worden. De mannen mogen snel even naar binnen om dekens en andere benodig heden op te halen. Rond half zes in de morgen is het resort gecontroleerd en mogen ze weer naar binnen. Lindsay vertelt dat het personeel ondanks alles wat ze meemaken toch het ontbijt op tafel heeft staan.

Er is al volop opgeruimd en hersteld. Het resort heeft gelukkig niet zoveel schade een paar losliggende tegels. Het resort Kipriotis village ligt op zo’n 16 kilometer afstand van de stad Kos waar de schade en gewonden heftig is. Er zijn zelfs twee doden te betreuren.

Zondag weer in Losser

Dit is de huwelijksreis van Marco en Lindsay ze zijn vorige week getrouwd en afgelopen zondag afgereisd naar Kos om samen met hun kleine meisje van een fijne vakantie te kunnen genieten. Nu willen ze snel mogelijk naar huis. Ze zouden tot volgende week donderdag blijven. Het is nu de bedoeling dat ze aankomende zondag weer in Losser zijn.

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud