Koninklijke onderscheiding voor Marietje Oude Lohuis-Bartelink

Koninklijke onderscheiding voor Marietje Oude Lohuis-Bartelink

Het is gezellig druk in de grote feesttent op het terrein van de Losserhof. Na de kerkdienst is het tijd voor een bijzonder moment. De uitreiking van de koninklijke onderscheiding door burgemeester Gebben.

Kinderen, klein en achterkleinkinderen

Mevrouw Oude Lohuis-Bartelink wordt gevraagd door de heer Harco de Bruin (Regiomanager Losser) om naar voren te komen. Als Marietje op het podium staat ziet ze tot haar verbazing al haar kinderen, kleinkinderen en de twee achterkleinkinderen voor het podium staan.

Burgemeester Gebben neemt het woord. Marietje is op 53-jarige leeftijd begonnen als vrijwilligster op de Losserhof en dit doet ze 38 jaar vol plezier en in bescheidenheid. Ze is begonnen met het helpen borduren en breien aan geestelijk en lichamelijk gehandicapte mensen.
Daarna is ze vrijwilligster geworden in de pastoraatsgroep Tot december 2016 begeleidde ze inwoners naar de kerkvieringen toe. Dit zijn niet altijd de gebruikelijke zondagmorgen diensten, maar ook de “snoezeldiensten ” en afscheidsvieringen van overleden bewoners.

Geëmotioneerd

Met het bereiken van haar 90ste verjaardag vond ze het toch te zwaar worden om mensen in een rolstoel te duwen en is ze met deze activiteit in augustus 2016 gestopt. Na het uitspreken van de speech door de burgemeester Gebben is het tijd voor mevrouw Oude-Lohuis-Bartelink om een dankwoordje spreken. Dit lukt niet echt, ze is te geëmotioneerd. Dan is het tijd voor bloemen en felicitaties.

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud