Fantastisch Passion Concert

Fantastisch Passion Concert

Het A-orkest van Excelsior Losser en gemengd zangkoor Montana uit Overdinkel hebben zaterdagavond 8 april een fantastisch Passion Concert gegeven in de Mariageboortekerk in Losser.

Het repertoire van Montana bestaat uit musical melodieën, evergreens, licht klassieke muziek, pop en gospels. De dirigente van het koor is Ingrid van Ree en de pianiste is Astrid Aalders. Het A-orkest van muziekvereniging Excelsior staat onder leiding van Onno Jagers en bestaat uit ongeveer 74 leden. De vereniging is in 1908 opgericht en viert volgend jaar haar 110 jarig jubileum. Regelmatig is het A-orkest te bewonderen bij concerten.

Fantastisch Passion Concert

Zeer gevarieerd

Het concert op 8 april stond in het teken van Pasen, vandaar ook de naam Passion concert. Jan Riesewijk heeft het programma op zijn geheel eigen wijze aan elkaar gepraat. Hij vertelde het paasverhaal zoals dat staat opgetekend in de Twente Bijbel. Zeer gevarieerd programma. Marco Borsato kwam voorbij maar ook het Hallelujah werd ten gehore gebracht. Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. Pak maar m’n hand van Nick en Simon. Het concert werd geopend met Sleepers Awake en gesloten met Jesus Christ Superstaar. Staande ovatie. Het publiek wilde meer. Als toegift kreeg men het prachtige Gabriellas Sang uit de bekende film “Sa som i Hemmelen” (As It Is In Heaven). Nogmaals een staande ovatie.

Fantastisch Passion Concert

Montana en Excelsior hebben elkaar gevonden

Montana en Excelsior hebben elkaar gevonden. Een zeer gelukkige combinatie die zeker voor herhaling vatbaar is zei de voorzitter van Excelsior Henri Brookhuis na afloop. En de mooie, goed gevulde Mariageboortekerk zorgde weer voor een prachtig decor. “Wat een klasse” schreef wethouder Joop Hassink op Facebook.

Fantastisch Passion Concert

​​Fantastisch Passion Concert

Fantastisch Passion Concert

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud