Echtpaar van Klaveren 60 jaar getrouwd

Echtpaar van Klaveren 60 jaar getrouwd

Siny Baas en Kees van Klaveren hebben elkaar ontmoet bij de opening van de muziekkoepel bij de Oude Toren in Losser. Hij was dienstplichtig militair.

Ze kenden elkaar wel maar die avond is de verkering ontstaan. Hij bracht haar naar huis. Ze woonde in de Glane. Na ruim vier jaar verkering zijn ze getrouwd in Losser. De bruiloft vond plaats op 6 april 1957 en werd gevierd bij café Lippinkhof, nu ’t Spoortje.

Uit het huwelijk zijn twee zonen geboren. En Siny en Kees zijn de grootouders van vier kleinkinderen. Zij heeft als “drolster” gewerkt bij Rigtersbleek textiel in Enschede. Hij werkte na zijn diensttijd bij de kleine graveerderij Jannink in Enschede. Later is hij overgestapt naar TGI (Twentse Graveer Industrie) waar hij tot zijn pensionering heeft gewerkt.

Ze wonen nu negen jaar in een prachtig appartement aan de Braakstraat. Ze zijn redelijk gezond en vieren zondag hun jubileum bij de Lutscher Alm met de familie.

Burgemeester.

Natuurlijk was Burgemeester Michael Sijbom aanwezig om ze te feliciteren. Een prachtige bos bloemen was namens hem al een dag eerder bezorgd. Het gesprek met het jubilerende paar ging uiteraard over vroeger. Siny vertelde dat ze vanuit de Glane naar de Christelijk school in Overdinkel ging.

Kees ging in Losser naar de Christelijke school. Hij is jaren het hulpje geweest van de koster van de Christelijke kerk. Die koster was namelijk zijn vader.

Echtpaar van Klaveren 60 jaar getrouwd

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud