Diamanten echtpaar in Losser

Diamanten echtpaar in Losser

Ben Langela en Elly Langela-Kwak waren zondag 10 december 60 jaar voor de wet getrouwd. Vandaag kwam burgemeester Gebben het echtpaar persoonlijk feliciteren.

Koffie en een grote taart staan klaar voor het bezoek. Ben en Elly zijn op 10 december voor de wet  getrouwd maar het grote feest vieren ze in augustus komend jaar, op de datum van het kerkelijk huwelijk.

Hemelvaartsdag

Elly is in 1935 in Winterswijk geboren waar haar ouders een winkel hadden. Ben werd in 1934 geboren in Groenlo als oudste zoon van een zadelmaker en leerbewerker. Ze kwamen elkaar tegen op Hemelvaartsdag in Lochem op een feest in het openluchttheater.

Ze trouwden in 1957 en kwamen in Dinxperlo terecht waar Birgitte en Rene werden geboren. Het gezin verhuisde naar Deventer waar ze een kruidenierszaak hadden. Deze bedieningszaak verkochten ze toen de grote zelfbedienings supermarkten in opmars kwamen. In Deventer werden Peter en Erwin geboren.

Overdinkel

Ben ging werken bij Amstel Bier dat later overgenomen werd door Heineken. Voor zijn werk verhuisde het stel naar Haaksbergen en later naar Overdinkel. Het echtpaar woont inmiddels al 46 jaar in de gemeente Losser. Na twee woningen in Overdinkel wonen ze nu in een fraai appartement aan de Braakstraat in het centrum van Losser.

Ben heeft meer dan 30 jaar voor voor Amstel en Heineken gewerkt. Als vertegenwoordiger bezocht hij supermarkten, slijterijen en horeca ondernemers.

Elly zorgde voor het gezin en daarnaast werkte ze jarenlang bij modewinkel Kreymborg in Enschede.

Ben en Elly zijn inmiddels opa en oma van 14 kleinkinderen en overgrootouders van 6 achterkleinkinderen en de zevende is op komst.

Boek

Ben werkt nog elke dag op zijn laptop aan verhalen en columns. Hij schreef onlangs een boek over zijn leven waarvan 25 exemplaren gedrukt zijn. Het boek heeft als titel “Een leven in twee werelden” en vertelt over zijn leven als kind van een Duitse vader en Nederlandse moeder in de oorlogstijd in Groenlo. Vader werd opgeroepen voor het Duitse leger en Ben moest gedwongen naar de Duitse school. In zijn boek is te lezen wat dit met het gezin en met hem zelf deed.

Dinkeldames

Elly is al 36 jaar lid van de Dinkeldames, een wandelgroep bestaande uit dames die elke week samenkomen in de Zandbergen. Elly is een van de trouwe leden die vrijwel elke maandag van de partij is en meedoet aan oefeningen en wandelingen. Daarnaast haakt ze graag en veel. Ook is ze lid van de bloemschikcursus in de Muchte waar ze om de week een bloemstuk maakt.

Samen gaan ze regelmatig op vakantie. Zo brachten ze afgelopen zomer hun vakantie door op Madeira.

Burgemeester Gebben

De burgemeester kwam het echtpaar met een mooie bos bloemen feliciteren. Het was een gezellig uurtje, waarbij een geanimeerd gesprek ontstond over de levenswandel van de afgelopen 60 jaren. De burgemeester kreeg een exemplaar van het boek “Een leven in twee werelden” mee.

Het diamanten huwelijk wordt in augustus 2018 groots gevierd op de datum van het kerkelijk huwelijk.

Diamanten echtpaar in Losser

Foto’s: Sietse Smit

RTV-Losser maakte de volgende video:

Klik hier voor alle programma’s van RTV-Losser.

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud