Zijactief viert 85 jarig bestaan

Zijactief viert 85 jarig bestaan

Met een feestavond in café Heidemann vierden de dames van Zijactief afdeling Losser het 85 jarig bestaan. De avond werd geopend door de secretaris mevr. Ria Schoenmakers met het voorlezen van een gedicht over die 85 jaar. 

Rintintin

Hierna werd het podium ingeruimd voor een uitvoering door het alombekende muziekgezelschap Rintintin van de Losser-Hof, die de zaal al spoedig mee kreeg met zingen en handklappen op bekende wijsjes. 

Doedelzak

Na een korte pauze trad de Oldenzaalse doedelzakspeler dhr. Roel Tiethof op. Met zijn Schotse doedelzak bracht hij enkele bekende (o.a. Amazing Grace en Auld Lang Syne) ten gehore. (Wilt U meer over hem weten: www.tiethof.nu )

Burgemeester Sijbom

In zijn toespraak richtte de burgemeester zich in de eerste plaats op een aantal zeer trouwe leden van Zijactief. Zo werd mevr. Kling (die onlangs 90 jaar is geworden) extra in het zonnetje gezet, en toegezongen door alle aanwezigen. Vervolgens werden mevr. Marietje Mijerink-Heidkamp (66 jaar lid), Miny Volker-Bloemen (65 jaar lid), Truus Elferink-Oosterbroek(57 jaar lid), Annie Luijerink(51 jaar lid), Mevr. Elderink-Meijer (51 jaar lid), Mevr. Luijerink-Stolberg(50 jaar lid) door de burgemeester persoonlijk toegesproken. Mevr. Eskamp-Haafkes kon door omstandigheden helaas niet aanwezig zijn. Alle jubilarissen kregen van het bestuur een bloemetje aangeboden. De burgemeester benadrukte nogmaals, dat het belangrijk is om actief te blijven en feliciteerde het jubilerende bestuur met het 85 jarig bestaan. Hij constateerde, dat hoewel het aantal leden wel wat dalende is, Zijactief met een ledental van 69 (waarvan 61 leden aanwezig) toch als een gezonde club genoemd mag worden. Namens het gemeentebestuur bood hij een envelop met inhoud aan de secretaris.

Onder het genot van een hapje en drankje werden nog veel verhalen uit verleden en heden verteld.

Zijactief

Zijactief Losser is een katholiek vrouwen netwerk dat is ontstaan uit de Katholieke Boerinnenbond. De vereniging heeft verschillende werkgroepen en neemt deel aan verschillende organisaties zoals een ziekenbezoekgroep, een bloemenwerkgroep kerk, vrouwen Losser en Emsburen en een interparochieel Diaconaal beraad.

Auteur: Harry Elsjan
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud