Voorstellen hofhouding Prins Marcel III

Voorstellen hofhouding Prins Marcel III

Na de opkomst van de nieuwe prins vindt u hier een uitgebreid kijkje in de hofhouding van Prins Marcel III

Prins Marcel III

Mijn naam is Marcel Blom en aan mij de eer om het Losserse carnaval dit jaar voor te gaan als Prins Marcel III van de Gaffel Aöskes.

Ik ben in 1967 geboren in Enschede, ietwat later getogen in Glanerbrug en gepromoveert naar eerst Losser en later Overdinkel. Ben getrouwd met Petra en vader van 3 kinderen.
Als kleine jongen werd ik door mijn ouders, ooms en tantes al op sleeptouw genomen naar het kindercarnavaval in Losser en als tiener liep ik in Glanerbrug altijd bij het carnaval van de Grenskeerlkes. Ik was daar ook een van de 1e leden van ’t Grensgrut en heb ook nog even deel uitgemaakt van de Raad van Elf.

Midden jaren 80 leerde ik Petra bij de dansles in Enschede kennen en in 1991 zijn we getrouwd. Wij zijn toen aan de Hofkamp in Losser gaan wonen. Onze buren waren indertijd Henri en Brigit Brookhuis en via hen kwamen we in aanraking met Excelsior. Petra werd gevraagd om bij de Original Losser Musikanten te komen zingen en even later werd ik benaderd om slagwerk te gaan spelen. Wij zijn toen beiden lid geworden en ik speel nog steeds slagwerk bij het A-orkest, ben al jaren bestuurslid en verzorg de ledenadministratie, de inkoop en planning van de bar incl. de festiviteiten rondom het carnaval bij Excelsior. Petra speelt klarinet in het A-orkest.

Lees verder


 Adjudant Hans Pleijhuis

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Hans Pleijhuis geboren en getogen ‘’Boorköttel’’ Enternaar. 
In Enter wordt er wel carnaval gevierd maar natuurlijk niet zo groots zoals in Losser. Na eerst een jaar in Oldenzaal te hebben samengewoond met Claudia, zijn we in 1999 verhuisd naar Losser. In 2001 zijn we in het huwelijksbootje gestapt. Inmiddels is ons gezin uitgebreid met 2 zoons Chris (12) en Nick (10). 

In 2006 zijn we verhuisd naar de Vosbultkamp in Overdinkel, en hier is het carnaval vieren voor mij echt begonnen. De overbuurman, Frenk die lid was van de “C.V. de Stroatkroepers”, kwam op een dag langs en vroeg mij of ik ze kon helpen met de elektrische aandrijvingen voor de carnavalswagen. 
Na een aantal bezoeken aan de “Stroatkroepers” was ik er al niet meer weg te slaan en sindsdien ben ik regelmatig te vinden in de loods voor allerlei werkzaamheden. Samen met mijn Frenk hebben we regelmatig meegelopen in de optocht als “Duo Carnaval” Daar hebben we heel veel plezier aan beleeft, zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens de optocht. Dit jaar sta ik als adjudant naast mijn andere buurman Prins Marcel de 3e. Ik ben ervan overtuigd dat we er ook dit jaar een geweldig feest van gaan maken. 

Lees verder


 

Adjudant Maarten Toevank

Mijn naam is Maarten Toevank, 37 jaar, en mijn hele leven al woonachtig in het mooie dorp Losser. Ik woon hier samen met mijn grote liefde Marjolein Teiken. Samen hebben we een dochter Lana. Ze is 2 jaar.

In mijn dagelijks leven werk ik bij Siemens in Hengelo. Ik ben daar werkzaam als Project development Engineer. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het maken van (technische)aanbieding voor Gas turbines die worden ingezet voor hoofdzakelijk de Olie en Gas industrie. 

Carnaval vieren is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders waren actief lid van carnavalsverenging de Martini Kerlkes, waar ik dit carnavals seizoen mijn 22 jarig jubileum heb mogen vieren. Op deze manier hebben zij mij, met het virus wat carnaval heet, besmet. 

In juni 2015 heb ik het verzoek gehad van de voorzitter van de Gaffel Aoskes Bob, of ik plaats wou nemen in de Begeleidings commissie Prins van Losser. Omdat ik hiervoor al eens eerder was gepolst heb ik hier na een korte bedenkt tijd volmondig ja opgezegd. In de BCP ben ik zelf op 2 Januari 2016 ten tijde van het prinsenbal geïnstalleerd. De BCP wist dus tot zo verre niet dat ik er een paar uur later uit zou komen als adjudant. En gezien de gezellige avonden die ik al met ze heb doorgebracht, weet ik zeker dat zij ons dan ook met veel plezier en gezelligheid dit carnavals seizoen gaan begeleiden. 

Lees verder


Hofchauffeur Arjan

Graag stel ik mij aan jullie voor, ik ben Arjan Boers, 30 jaar jong en zeer betrokken bij het Losserse carnaval. Van kinds af aan ben ik al actief bij CV de Nachtülkes. Bij deze zeer gezellige en laagdrempelige vereniging ben ik actief als wagenbouwer en zit ik in de feestcommissie. Bij het overkoepelende carnavalsorgaan de Gaffel Aöskes ben ik actief in de activiteitencommissie. Deze zeer gezellige commissie verzorgd o.a. de op en afbouw van het Sterrengala en de bardiensten in het Aöske, onze fraaie kantine bij het loodsencomplex.

Als timmerman ben ik met veel plezier werkzaam bij Noaber Bouw in Borne. Gelukkig heb ik ook nog tijd voor andere hobby’s buiten werk en carnaval. Zo ben ik alweer 13 jaar lid van de Losser Böggelrieders en Daansers waar ik naast het fietsen en dansen, actief ben als bestuurslid en in de Technische Commissie. Elke donderdag komen we met een groepje fanatieke Böggelheren bij elkaar om de Böggelfietsen en de smederij en Böggelschuur te onderhouden.

Verder ben ik een van de oprichters van de Trekkertrek Penninkskotten, waar ik in de horecacommissie zit. Samen met vrienden jaarlijks een dergelijk evenement te helpen organiseren geeft mij veel voldoening. Autorodeo is nog weer een andere hobby van mij.

Lees verder  

 

 

Auteur: Jack Scholtens
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud