Voorstellen adjudant Maarten

Dag carnaval vierend Losser,

Mijn naam is Maarten Toevank, 37 jaar, en mijn hele leven al woonachtig in het mooie dorp Losser. Ik woon hier samen met mijn grote liefde Marjolein Teiken. Samen hebben we een dochter Lana. Ze is 2 jaar.

Dag carnaval vierend Losser,

Mijn naam is Maarten Toevank, 37 jaar, en mijn hele leven al woonachtig in het mooie dorp Losser. Ik woon hier samen met mijn grote liefde Marjolein Teiken. Samen hebben we een dochter Lana. Ze is 2 jaar.

In mijn dagelijks leven werk ik bij Siemens in  Hengelo. Ik ben daar werkzaam als Project development Engineer. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het maken van (technische)aanbieding voor Gas turbines die worden ingezet voor hoofdzakelijk de Olie en Gas industrie. 

Carnaval vieren is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders waren actief lid van carnavalsverenging de Martini Kerlkes, waar ik dit carnavals seizoen mijn 22 jarig jubileum heb mogen vieren. Op deze manier hebben zij mij, met het virus wat  carnaval heet, besmet. 

Dit jaar heb ik het verzoek gehad van de voorzitter van de Gaffel Aoskes Bob, of ik plaats wou nemen in de Begeleidings commissie Prins van Losser.  Omdat ik hiervoor al eens eerder was gepolst heb ik hier na een korte bedenkt tijd volmondig ja opgezegd. In de BCP ben ik zelf op 2 Januari 2016 ten tijde van het prinsenbal geïnstalleerd.  De BCP wist dus tot zo verre niet dat ik er een paar uur later er uit zou komen als adjudant.  En gezien de gezellige avonden die ik al met ze heb doorgebracht, weet ik zeker dat zij ons dan ook met veel plezier en gezelligheid dit carnavals seizoen gaan begeleiden. 

Een grootte hobby van mij is trompet spelen. En laat dit nu een hobby zijn die ook prima met carnaval te combineren is. Ik ben mijn muzikale carnavals carrière dan ook begonnen bij de Boerenkapel van de Martini Kerlkes; de  Anklojers. Hier ben ik begonnen na een halfjaar trompet les en was toen 13 jaar oud. Nadat ik lid geworden ben van Algemeen Drum en Trompetterkorps de Tukkers was een overstap snel gemaakt naar de boerenkapel van deze verenging; de Tukkerbloazers. Tevens is deze kapel de ook dit jaar weer de hofkapel van Prins Marcel III. Ik vind het erg bijzonder dat zij ons begeleiden op de CD met het prinsenlied.  Na ruim 10 jaar te hebben gespeeld bij deze kapel, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik bij ‘Veur gek en onwies’ gaan spelen. In deze jaren bij de kapellen heb ik meerder malen de Prins van Losser mogen begeleiden, met o.a. rondgangen langs de vele carnavals verenigingen tijdens het carnavals seizoen. Momenteel ben ik nog actief als trompettist bij de Luttermuzikanten, een prachtig Egerländer orkest uit het mooie dorpje de Lutte. Hiervan maak ik ook al weer zo’n 12 jaar deel uit.

Wat ik niet had verwacht,  en waarschijnlijk Bob (de voorzitter) ook niet, is dat hij mij enkele weken later weer aan de telefoon zou hebben om mij uit te nodigen voor een kop koffie bij hem in de keuken. Maar deze keer om mij aan te zoeken als adjudant  van de Prins van Losser!  Ja, daar werd ik wel even stil van. Op weg terug naar huis bedacht ik mij : “hoe ga ik dit thuis vertellen”.  Thuis gekomen hangt de jas nog niet op de kapstok of ik heb het al aan Marjolein verteld.  Ja, en het antwoord resulteert in het stukje wat u nu leest. Dan was nog de vraag “wie is dan de Prins” (want pas als je ja zegt hoor je wie jou als adjudant wil). Er waren enkele namen bij ons op gekomen, maar die van Marcel niet. De verrassing was des te groter en misschien door het onverwachte wel extra leuk!  Ik vind het dan ook fantastisch dat ik dit jaar Adjudant mag zijn van Prins Marcel III.

Samen met Hans, die ik voorheen nog niet kende, en Arjan,  waarmee we inmiddels al vele leuke avonden hebben meegemaakt kan carnaval 2016 niet meer stuk!

Ik wens u allen een fantastisch carnaval onder ons motto:

Wie hebt nen beste moat!

Met carnavaleske groet, adjudant Maarten

 

Auteur: Jack Scholtens
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud