’t Löp al 50 jaar lekker bij de avondvierdaagse in Losser

’t Löp al 50 jaar lekker bij de avondvierdaagse in Losser

Op woensdag 8 juni a.s. start al weer voor de 50ste keer de Avondvierdaagse in Losser. Dit jaar is dus een jubileumjaar en daarom krijgen alle deelnemers een kleine attentie aangeboden.

Starten om 18.30 uur vanaf het Raadhuisplein.

De deelnemers aan de avondwandelroutes (5, 10 en 15 kilometer) kunnen net als voorgaande jaren starten om 18.30 uur vanaf het startburo op het Raadhuisplein. De inhaalavond is op dinsdag 7 juni, dit voor wandelaars die op één de andere avonden zijn verhinderd. Deelname aan de zaterdagroute blijft echter wel verplicht. Op zaterdag 11 juni vertrekken de wandelaars voor de 20, de 15 en de 7,5 kilometer respectievelijk om 11.00, 12.00 en 13.00 uur, ook vanaf het startburo dat hiervoor op het Raadhuisplein is opgesteld.

Rolstoelvierdaagse

Al voor de 41 ste keer kunnen bewoners van de Zorggroep Sint Maarten, maar ook andere individuele rolstoelers vier dagen genieten van de mooie tochten over verharde wegen rondom Losser. Onderweg zijn speciale rustpunten ingericht op (boeren)erven gelegen aan de routes. De  ”duwers” zijn elk jaar familieleden, vrijwilligers, vrienden die zich met hart en ziel inzetten om de bewoners een prachtige wandelweek te bezorgen. Want ook zij gaan voor een medaille uiteindelijk!

Inschrijflocatie

Opgave voor deelname aan de Losserse wandelvierdaagse 2016 is net als vorig jaar mogelijk in de hal van het Gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Losser. De voorinschrijf-mogelijkheid is op vrijdag 3 juni tussen 19.00 en 21.00 uur, op zaterdag 4 juni tussen 11.00 en 13.00 uur en ook nog op maandag 7 juni tussen 19.00 en 21.00 uur.  

Inschrijfgelden

Deelnamekosten zijn voor junioren t/m 14 jaar en voor 65 plussers: € 4,- per persoon. Senioren betalen € 5,- per persoon. Rolstoelers betalen € 2,50 per persoon. Bij inschrijven vanaf dinsdag 7 juni gelden verhoogde tarieven en betaald men € 1,- extra! Bij inschrijving ontvangt men een routeboekje met de wandelroutes voor de hele week.

Wandelroutes

Elk jaar gaan de wandelaars op pad door de prachtige natuur rondom Losser. Op woensdag 8 juni gaan de lopers richting De Losserhof; op donderdag 9 juni wordt er gewandeld naar Het Haagse Bos; op vrijdag 10 juni langs Klooster Bardel net over de Duitse grens; op zaterdag 11 juni gaat men naar Overdinkel en komen de wandelaars uiteindelijk via De Grensweg en Gildehauserweg via de achterpoort aan op de Sportvelden van KVV-Losser waar de welverdiende medaille in ontvangst genomen kan worden en men eventueel even kan uitrusten en zich kan voorbereiden op de intocht naar het Raadhuisplein.

Feestelijke Intocht en Huldiging

Op de slotdag zaterdag 11 juni begint om exact 15.30 uur de feestelijke intocht vanaf het KVV-terrein onder muzikale begeleiding van meerdere muziekkorpsen naar het Raadhuisplein in het centrum van Losser. Wandelaars lopen dan met zijn vieren naast elkaar in hun clubkleuren en/of kleurige schoolkleding met vlaggen en spandoeken om zo via de Bookholtlaan, Sportlaan, Lijsterbesstraat, Vicarystraat (langs Maartens-Stede en Leurinkshof), B.Leurinkstraat (achter Hotel Marktzicht langs), Brinkstraat en Teylerstraat het Raadhuisplein op te marcheren. Hierbij gaan de deelnemende rolstoelers met hun duwers voorop!

Op deze route staan elk jaar ouders, vrienden, familieleden, klas- en clubgenoten e.d. langs de straatkanten om bloemen en snoep uit te reiken aan de meer dan 1800 verwachte wandelaars inclusief rolstoelers. Om 16.15 uur is dan de officiële sluiting met bloemenhulde op het Raadhuisplein waarbij wethouder Joop Hassink vanaf het bordes van het gemeentehuis de grootste wandelgroep en de oudste deelnemer van 2016 zal  bekendmaken. Na een bedankwoordje van voorzitter Gerard Eppink zullen de gezamenlijke muziekkorpsen afsluiten met het spelen van het Twentse Volkslied!

 

Het bestuur van de Stichting Avondvierdaagse Losser wenst bij voorbaat alle deelnemers heel veel wandelplezier en ontspanning met lekker wandelweer, want in het mooie Losser kan men gerust stellen: ’t löp nog altied lekker in Losser, dit jaar zelfs voor de 50 ste keer!

Informatie en secretariaat

Stichting Avondvierdaagse Losser, Secr. Charlotte Nordkamp: tel. 053-5362214; mailadres: of kijk op de website: www.avondvierdaagse-losser.nl

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud