In de spotlights: ''De Stroatkroepers''

De Stroatkroepers, een vereniging ontstaan uit een vriendengroep die in 1987 een eigen carnavalsvereniging hebben opgericht.
Met een ledenaantal van ongeveer 75 man is de vereniging meer dan alleen een vriendengroep geworden.

Vrijblijvend
Bij de oprichting in 1987 was de vereniging nog echt een jongeren vereniging. Een stel vrienden hadden het idee om een carnavalsvereniging op te richten. De vereniging is, ondanks de groei, een hechte vereniging gebleven waar gezelligheid bovenaan staat. De wagenbouw moet dan ook vrijblijvend blijven, wel heeft iedereen een taak. Het motto is dan ook: ”Komt altied good.”

Druk tot het laatste moment
Net als de meeste verenigingen werken De Stroatkroepers ook met foam en pur. Met een select en hecht groepje wordt hier aan gewerkt. Tot het laatste moment blijven de Stroatkroepers druk, met zweet in de handen kijkt de delegatie uit Münster elk jaar weer hoe de wagenbouw vordert. Een veel gezegd zinnetje is dan elk jaar ook weer: ”Das geht nicht gut, ach mit Stroatkroepers kommt immer gut.”

Loopgroep
De Stroatkroepers hebben elk jaar een loopgroep van ongeveer 50 man. Leden, maar ook niet leden, lopen dan altijd mee met de enthousiaste loopgroep.

Café ’t Raedthuys
De residentie van de Stroatkroepers is, net als de Hoalthakkers en de Daore Trappers, café ’t Raedthuys. Menig feestje wordt dan ook samen gevierd, zoals carnavalszaterdag. Ieder jaar is het weer volle bak met dit feest en ontzettend gezellig.  

Adjudant Hans
Dit jaar hebben de Stroatkroepers een hoogheid in hun midden. Hans Pleijhuis is namelijk adjudant van Prins Marcel lll. Hans is mede- directeur van de Beckmann Groep BV en heeft binnen de vereniging dan ook de belangrijke taak om elektrische aandrijvingen aan te leggen.

Nieuwe leden
In 2020 viert de Stroatkroepers het 33 jarig jubileum. De vereniging hoopt nog nieuwe (jonge) leden erbij te krijgen. Omdat de vereniging een relatief kleine bouwgroep heeft, kunnen de Stroatkroepers zeker nieuwe leden gebruiken. Wilt u lid worden of wilt u meer informatie over de vereniging stuur dan een mail naar

Het thema dit jaar is: ”De Stroatkroepers wagen een gokje in Las Vegas”

 

 

Optochten

– zaterdag 6 februari: Carnavalsoptocht Losser

– zondag 7 februari: Carnavalsoptocht Gronau

– maandag 8 februari: Carnavalsoptocht Münster

– dinsdag 9 februari: Kinderoptocht Losser

 

 

Auteur: Niels Bouwhuis
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud