Oldtimerdag Losser groot succes

Oldtimerdag Losser groot succes

Veel bezoekers

Marco Bergsma, één van de organisatoren loopt er met een stralend gezicht rond. “Ruim 6700 bezoekers hebben we vandaag ontvangen. Dat is meer dan het dubbele van vorig jaar want toen hadden we 3000 bezoekers. We hebben een geweldig concept en alles loopt zoals het moet.” zegt hij.

Bekende Ossesteen

De aanpalende weilanden staan vol met geparkeerde auto’s van bezoekers. De scoutingleden proberen iedereen een plekje te geven. Als je als parkeerder pech hebt kom je op een afstand van een kwartier lopen naar de steenfabriek te staan. Maar het is de moeite waard. De zon is er doorgekomen en het wordt warm. Het treintje is bij herhaling vol bezet om het ritje langs de kleigaten te maken waar vroeger de klei vandaan kwam voor de bekende Ossesteen die zeer gewild was in de huizenbouw.

Waar je kijkt, oldtimers, legervoertuigen en trekkers

Waar je kijkt, oldtimers, legervoertuigen en trekkers. Heel veel kraampjes met onderdelen die nieuw niet meer te bestellen zijn. Voor de verzamelaar van dit oude materiaal natuurlijk een must om te kijken. Zuster Klivia is aanwezig om de bezoekers te verblijden met haar bezoek. Er is een veldhospitaal, zoals in vroeger tijden, ingericht waar gewonden worden verzorgd. Een kroeg met een terras maken deel uit van het geheel. Prik en Prak lopen rond met hun kinderwagen waarin de negotie ligt die ze aan de man/vrouw proberen te brengen. Kortom een geweldig Vaderdag vermaak.

 

 

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud