Nat maar succesvol einde Samenloop voor Hoop

Nat maar succesvol einde Samenloop voor Hoop

Samenloop voor Hoop eindigde zoals het ook begon: met veel regen. Maar aan het einde van deze succesvolle wandelmarathon tegen kanker stond de teller wel op ruim 50.000 euro. En daarvoor trotseerden de organisatie en deelnemers graag de regen.

De nacht van zaterdag op zondag klaarde het op na een regenachtige start van het evenement (lees ook dit artikel). De ochtend begon mooi en de deelnemers kon op het centrale grasveld ontbijten in de zon. Veel deelnemers kwamen wandelen maar ook veel bezoekers kwamen een kijkje nemen.

Grenslandkapel en Concordia.

De Grenslandkapel speelde een thuiswedstrijd en speelde bij mooi weer samen met de Oberkrainer een zeer gevarieerd en veelzijdig programma met bekende en gewaardeerde muziekstijlen. Jonge en oude bezoekers klapten en dansten mee waardoor een feestelijke stemming ontstond.

Ook Concordia speelde op eigen terrein. Niet alleen gaven de muzikanten een mooie voorstelling maar de muziekvereniging had ook een team dat deelnam aan de Samenloop voor Hoop.

Nat maar succesvol einde Samenloop voor Hoop

Kinderloop.

Jan Riesewijk was spreekstalmeester voor de Kinderloop. Een grote groep enthousiaste kinderen werd in een warming up door Sandra voorbereid op 24 minuten lopen waarmee zij een bijdrage leverden aan het grote succes van de samenloop. Ouders, opa’s en oma’s stonden in een erehaag en blaasden mooie zeepbellen voor de kinderen.

Ook de Heideploeg, een groep mannen die het onderhoud van het park uitvoerd, overhandigde een cheque.

Slotceremonie.

De slotceremonie kwam onverwacht snel. Het weer betrok en al snel was het duidelijk dat het niet droog bleek. De loop werd beeindigd en een recordbedrag van €50.852 was een mooi eind resultaat waar iedereen verbluft over was. De regen was weleenswaar ongewenst maar drukte zeker niet de stemming. Die bleef positief en opperbest. Wethouder Hassink noemde de regen “tranen uit de hemel”. 

Nat maar succesvol einde Samenloop voor Hoop

RTV-Losser.

RTV-Losser heeft een live marathon uitzending verzorgd live vanaf het Gerardus Majellapark in Overdinke. Via online radio en tv werd verslag gedaan van de loop en de verschillende evenementen. Uit verschillende landen waaronder Australie kwamen reacties van oude-Lossernaren die het evenement rechtstreeks volgende via internet.

Groot succes.

Monique Boerrigter kan als initiatiefneemster van Samenloop voor Hoop tevreden terugkijken op een meer dan geslaagd evenement. Niet alleen was het financiele resultaat goed te noemen, maar ook de saamhorigheid die te bespeuren was tijdens dit grootschalige evenement zonder enige wanklank.

Nat maar succesvol einde Samenloop voor Hoop

Nat maar succesvol einde Samenloop voor Hoop

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud