Muziekschool De Sleutel viert 50 jarig jubileum

Muziekschool De Sleutel viert 50 jarig jubileum

Op 16 februari bestaat de muziekschool 50 jaar.

De muziekschool, met ingang van 1 januari 2015 onderdeel van stichting Fundament, is opgericht op 16 februari 1966. Het initiatief kwam vanuit de gemeente Losser om het muziekonderwijs kwalitatief gezien een impuls te geven. In de oprichtingsstatuten is te lezen dat de voorzitter van het bestuur toen nog werd aangewezen door burgemeester en wethouders van Losser. De benoeming van nieuwe bestuursleden ging de eerste tijd zelfs ook nog in overleg met burgemeester en wethouders. Het bestuur werd aangevuld met Hans Kropmans, die tot het overgaan naar stichting Fundament (waaronder muziekschool, Cluster en bibliotheek nu vallen) secretaris/penningmeester is geweest, dus bijna 50 jaar!

Langzamerhand is de samenstelling van het bestuur veranderd, en is de muziekschool uitgegroeid tot centrum voor muziek, dans en theater. Naast het geven van individuele lessen worden tegenwoordig ook  groepslessen gegeven en/of gekozen voor samenspel.

De muziekschool is een organisatie in beweging en wil nog meer gaan inspelen op de actuele ontwikkelingen in de samenleving. Er wordt momenteel gewerkt aan een toekomstvisie op het muziekonderwijs. Daaraan wordt een business case gekoppeld met de bedoeling het muziekonderwijs voor de toekomst zeker stellen. 

De muziekschool gaat dan ook vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

In ieder geval wil de muziekschool 16 februari a.s. niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij zijn trots op 50 jaar kwalitatief hoogstaand muziekonderwijs in de gemeente Losser en dat verdient aandacht. In de week van 16 februari zal daarom elke bezoeker van de muziekschool een gratis kop koffie of thee met wat lekkers aangeboden worden. Verder zullen er gedurende het jaar nog een aantal festiviteiten plaatsvinden.

 

Auteur: Jack Scholtens
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud