Marinus Ekkelboom overleden

Vrijdagavond is Lossernaar Marinus Ekkelboom overleden. Ekkelboom was een bekende verschijning in Losser, onder meer door zijn grote inzet voor muziekvereniging Excelsior.

Marinus Ekkelboom werd al in 1952 lid van Excelsior en gaf sinds 1985 leiding van de muziekvereniging die uitgroeide tot een toonaangevende vereniging met ruim 200 leden. 

Rinus, zoals hij door vrienden en bekenden vaak werd genoemd, was behalve voorzitter ook beheerder van het muziekgebouw van Excelsior en maakt zich verder op tal van terreinen verdienstelijk voor de club en ook voor de muziek in Losser in het algemeen. In het clubgebouw draagt de grote zaal zijn naam: “Marinus Ekkelboomzaal” als verdienste voor zijn inzet bij de totstandkoming van het gebouw.

Verslagenheid.

Bij muziekvereniging Excelsior heerst een enorme verslagenheid laat voorzitter Henri Brookhuis weten. Alle activiteiten van Excelsior rondom carnaval zijn afgelast en de vereniging bereidt zich voor op de muzikale omlijsting rondom de uitvaart.

Onderscheidingen.

In september 2008 werd Ekkelboom door toenmalig burgemeester Westendorp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

In 2009 heeft hij bij zijn afscheid als voorzitter de Gouden CISM onderscheiding ontvangen. Deze bijzondere onderscheiding werd uitgereikt door de de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen KNFM. Het was toen de vijfde keer dat deze CISM onderscheiding in Nederland werd uitgereikt.

Marinus Ekkelboom is vrijdagavond na een kort ziektebed in het bijzijn van zijn familie ingeslapen. Hij is 71 jaar geworden.

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud