LTC tennist al 50 jaar in Losser

LTC tennist al 50 jaar in Losser

De Losserse Tennis Club bestaat 50 jaar en dat wordt gepast gevierd.

Op hoogtijdagen had de club ruim 800 leden. Nu hebben we nog 300 leden. LTC heeft 10 banen. Het aantal leden loopt in Nederland voor tennis sterk terug. Landelijk is het aantal leden dit jaar met 70 000 terug gelopen. Voornamelijk voor kinderen zit er een beetje de klad in. Kinderen ervaren tennis niet meer als -Cool-, zoals dat bij hockey nu wel is. Tennis is geen teamsport, maar socialiseert wel en heeft veel sportieve aspecten.

Ook zijn de les- en tennistijden zeer flexibel en vrij in te vullen. Neemt niet weg dat een aantal leden van 300 nog steeds de moeite waard is en we houden LTC op niveau. LTC bestaat dit jaar 50 jaar. We gaan dit vieren op gepaste wijze. We vieren dit op zondag 5 juni. De jubileumcommissie is druk met de organisatie, heeft de buurtbewoners van het sportpark aan de Smalmaatstraat uitgenodigd, evenals collega tennisverenigingen uit de gemeente Losser, de wethouder sportzaken en de burgemeester en de KNLTB uitgenodigd” zegt Hanneke Evenhuis de voorzitter van LTC.

Het programma

Toss middag. Speelmogelijkheden voor kinderen (springkussen). Demonstratiewedstijd tussen Alexander Postma en Jeroen Heinhuis, onze huidige twee trainers. Receptie met aansluitend buffet en muziek. Gert Ekkelboom uit Haaksbergen zorgt met zijn overbekende One Man Show de muzikale omlijsting.

Tennis is a elitaire sport.

In het geheel niet meer” zegt Hanneke “ja, vroeger was het een sport voor de upper clas. Gelukkig zijn we dit predicaat al lang kwijt. Voor een bedrag van 140 euro per jaar kun je vrijwel de hele zomer en winter spelen in een fijne accommodatie. En we hebben een pas gerenoveerde mooie kantine.

Bovendien is de onderlinge sfeer hier wel heel bijzonder te noemen. Goede sociale contacten, oog en oor voor elkaar, waarbij ik, zonder de anderen iets te kort te doen, Jan en Dinie van Heuvelen wel als de vader en de moeder van de vereniging zou willen aanduiden. LTC is bezig met de komende 50 jaar en gelooft daarmee in een toekomst voor tennis in Losser”.

info: www.ltc-losser.nl

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud