Jannie en Jan 60 jaar getrouwd

Jannie en Jan 60 jaar getrouwd

Het echtpaar J. Mulder en J. Mulder-Aalderts waren op dinsdag 12 juli 60 jaar getrouwd. Burgemeester Michael Sijbom bezocht het echtpaar op deze dinsdag in hun woning aan de Richterstraat in Losser.

Hobby’s

Jan (85) houdt zich nog steeds bezig met zijn hobby’s fototoestellen verzamelen en stamboomonderzoek. Jannie houdt zich nog steeds bezig met haar huishoudelijke taken en haar passie vrijwilligerswerk. Ze is sinds 1977 vrijwilligster en inmiddels al meer dan 35 jaar aangesloten bij de UVV (Unie Van Vrijwilligers) afdeling Losser.

The Horseless Cowboys

In 1948 ging Jan als accordeonist spelen bij de countrygroep “Cowboys without harses” in Drenthe. Een jaar later kwam Jannie als zangeres/gitariste bij de groep. En daar is het begonnen. Ze vonden elkaar leuk en trouwden uiteindelijk in 1956. Ruim 15 jaar hebben ze gespeeld in The Horseless Cowboys. Ze waren wereldberoemd in Drenthe en in Groningen. Hebben zelfs radio-uitzendingen meegemaakt bij radio Luxemburg en de RONO. Jan was werkzaam in Assen bij Rijkswaterstaat.

Jannie werkte bij de grondkamer in Assen. Later is Jan bij de gemeente Enschede gaan werken. Uit het huwelijk zijn een dochter, Ria, en een zoon, Hans, geboren. Ze hebben vier kleinzonen. De oudste inmiddels al weer 32 jaar is.

Losser

Omdat er destijds, in de periode dat ze in Enschede woonden, sprake was van huurbelasting voor mensen die in verhouding met de hoogte van de huur en hun inkomen, hebben ze een woning in Losser gebouwd en wonen daar nog steeds met veel plezier. De fotograven werd verzocht om geen foto van het 60 jarige bruidspaar te maken.”Laten we het vooral leuk houden.” zegt Jannie, niet zonder gevoel van humor. Wel mocht er een kiekje gemaakt worden van de zwart/wit trouwfoto van 60 jaar geleden en van een groepsfoto van The Horseless Cowboys.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud