Gert Ekkelboom groot succes

Gert Ekkelboom groot succes

Woensdagavond 31 augustus om 19.30 uur begon de show van Gert Ekkelboom in de muziekkoepel in Overdinkel. Voor de 15e keer al weer, zo gaf Jos Klein Robbenhaar van de organisatie aan. En Gert was in gezelschap van niet de minsten. Hij werd onder andere begeleid door de muzikant Han Arfman die klanken aan de klarinet en saxofoon laat ontsnappen die je oren strelen. Een prachtig duo met muziek die iedereen graag horen wil. En Gert gaf zijn zoon Gerben natuurlijk de gelegenheid enkele trompet nummers, waar onder het bekende “Il Silenzio”, te spelen.

Populariteit

Dat Gert populair is in Overdinkel bleek wel uit het aantal toe gestroomde toeschouwers. Mevrouw Brandenburg, één van de medewerkers van de Stichting Muziekkoepel Overdinkel, telde ruim 240 mensen. Alle 90 stoelen waren bezet en de rest stond mee te wiegen op de muziek.

Sang und Klang

Gert Ekkelboom heeft iets met Overdinkel. Hij heeft er jaren gewoond. Zijn vader, Geert Ekkelboom die onder andere samen met zijn broer Jaap Ekkelboom de band “Sang und Klang” vormde, is er geboren en heeft er zijn jeugd doorgebracht. “Sang und Klang” was in de jaren 50 en 60 een succesband. Ze hebben veel platen gemaakt en speelden heel veel in de regio, waaronder in Duitsland. Ze hadden goede contacten met Johny Hoes en deden veel studiowerk. Het optreden van Gert in de Muziekkoepel Overdinkel deed hij pro Deo.

Mystery guest

Tot grote verrassing van iedereen kwam er een mystery guest op de Bühne. Niemand minder dan de bekende Overdinkelse doedelzakspeler Lindsay Rakers gaf acte de présence. Gekleed in Schotse kleding met uiteraard de bekende geruite rok kwam hij al spelend op het podium. De organisatie van de Stichting Muziekkoepel Overdinkel kan terugkijken op een zeer geslaagde muzikale zomeravond.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud