Echtpaar Pünt 60 jaar getrouwd

Echtpaar Pünt 60 jaar getrouwd

Het echtpaar F.J. Pünt en G.M. Pünt-Bulthuis uit De Lutte waren op maandag 31 oktober 60 jaar getrouwd.

Burgemeester Michael Sijbom bezocht het echtpaar op deze maandagmorgen aan de Beatrixstraat in de Lutte. Ze kenden elkaar al van jongs af want ze woonden in dezelfde straat. Hij, Frans en 87 jaar jong, heeft altijd in de metaal gewerkt. Zij, Truus en 83 jaar jong, stond voor haar trouwen bij Gelderman in Oldenzaal achter het weefgetouw.

Frans haalde Truus vaak op van haar werk in Oldenzaal. Omdat het achterlicht van zijn fiets het niet deed gingen ze via de Rodondrendonlaan naar de Lutte. Helaas werden ze toch gesnapt door de politie en kreeg hij een bekeuring. Het kerkelijk huwelijk werd in de Plechelmuskerk voltrokken. De bruiloft werd gevierd bij Pleijhuis op de Tankenberg, dat nu niet meer bestaat. Frans ging 30 jaar geleden in de VUT. Truus regelde na haar trouwen de huishouding.

Er werden 4 kinderen geboren, 2 meisjes en 2 jongens. Er zijn inmiddels 11 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Naam Pünt

Frans vertelt waar de naam Pünt vandaan komt. In de tijd van Napoleon moest iedereen een naam krijgen. De voorouders van Frans werd ook gevraagd een naam op te geven. Die woonden toen in Achterberg een dicht bij gelegen buurtschap in Duitsland.

De man die zijn naam moest opgeven zei: “We zijn hier druk aan het werk. Morgen maken we de klus af. Voor vandaag zetten we een punt.” In de officiële stukken wordt Punt met een umlaut geschreven. Het vermoeden is dat Duitse invloeden hier de oorzaak van zijn.

Gezondheid

Het echtpaar verkeert nog in een redelijke staat van gezondheid. Frans heeft wat problemen met het lopen. Hij krijgt daarvoor therapie en werkt er hard aan om weer in goede conditie te komen. Frans was jarenlang vrijwilliger in bij de voetbalclub. Samen hebben ze heel veel plezier beleefd aan het tuinieren.

Ze zeggen in het mooiste dorp van Nederland te wonen.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud