Twents diner op bijzondere locatie
Als vervolg op het concept Goan Ettn in de Achterhoek is nu aan Aan Tafel in Twente van start gegaan. In de mooie sfeer van een nieuwe stal bij boerderij de Veldmaat, van de familie Greftenhuis, heeft het eerste diner met streekproducten plaatsgevonden.
Tukkers nog terughoudend
Volgens de organisatie zijn de Tukkers nog wat terughoudend geweest met hun aanmeldingen. In de Achterhoek zitten normaal 120 tot 150 mensen met elkaar op een bijzondere locatie waar altijd een mobiele cateraar zijn kookkunsten vertoont met gerechten uit de directe omgeving.
Verrassende avond
Voor deze gelegenheid werd er gebruik gemaakt van vlees en vleeswaren van het Limousinvlees van de Veldmaat, brood van ’t Bakhuys, kaas van Koelant, chutney van Nije Eskes, aardappelen en groenten van tuinderij de Witte Raaf en IJs van het Loaboerke. Tevens is er wijn geschonken van Hakenberg en bier van Brouwerij Rigter. Tussendoor is het diner opgeluisterd met mooie muziek van Ellen en Eddy op de hooibalen. De 80 gasten kwamen zowel uit de Achterhoek als uit Twente en hebben samen een leuke en verrassende avond beleefd. Meer informatie: http://www.aantafelin.nl/
Tekst, foto’s en video: Astrid Kühlkamp