60 jaar getrouwd

60 jaar getrouwd

Het echtpaar B.G. Poorthuis en H.A. Poorthuis-Bos waren op dinsdag 6 december 60 jaar getrouwd.Burgemeester Michael Sijbom bezocht het echtpaar op deze dinsdag op hun woonadres aan de Kostersgaarden in Losser. Hij, door zijn moeder altijd “broer” genoemd is 87 en zij, Mini 82. Met broers en zusters, kinderen en achterkleinkinderen wordt dit heugelijke feit zaterdag gevierd in Grand café Smit.

Café de Dinkelbrug

Café de Dinkelbrug was de plek waar ze elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Broer kwam hier met zijn voetbalvrienden van OSV om te knobbelen en Mini kwam hier met haar vriendinnen uit Losser om te dansen. Broer vroeg of hij een eindje met haar mee mocht fietsen. Dit werd door Mini en haar vriendinnen goedgekeurd en zo is het begonnen. Uit het huwelijk zijn 2 zonen geboren, zijn er 4 kleinkinderen en is er sinds kort een achterkleinkind.

 

5 jaar verkering

Na 5 jaar verkering trad het bruidspaar op 6 december in het huwelijk en kregen ze aan de Hoofdstraat in Overdinkel een voorkamer. Daar hebben ze 5 jaar gewoond en zijn toen naar de Kerkhofweg in Overdinkel verhuisd. Na tien zijn ze weer verhuisd naar de Dwarsweg in Overdinkel. Nu wonen ze al weer 21 jaar op de Kostersgaarden. Een historische plek. Want ooit heeft hier hotel Hut, dat later werd omgedoopt tot hotel Centraal gestaan. In hotel Centraal werden destijds de eerste Spaanse gastarbeiders onderdak geboden. “Het is een prima plek.” Zegt het echtpaar. “En we wonen hier graag.

Het is op loopafstand van het centrum waar we alle winkels vinden.“ De gezondheid van de echtelieden is nog redelijk al hoewel Broer steeds slechter gaat zien en daarom ook een donkere bril draagt. Zijn werkzame leven heeft hij bij de Luchtmacht op vliegveld Twente doorgebracht. Hij was mecanicien en heeft in veel vliegtuigen mogen meevliegen.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud