Vol zaterdagavond programma Brueghel Losser

Vol zaterdagavond programma Brueghel Losser

De zaterdagavond is traditioneel de topavond van het Bruegheliaans Festijn. De weergoden én buienrader beloven droog weer.

Het Huwelijk van de Dochter van de Schout.

Om 20:00 gaat het openlucht toneelspektakel “Het Huwelijk van de Dochter van de Schout” van start. De groep “Door Losser voor Losser” voert het toneelstuk op dat net als de voorgaande jaren zich afspeelt in de 17e eeuw rond de “Oude Toren” in Losser.

Gerard Beuvink heeft de regie en speelt zelf ook mee. “Ik heb er weer zin in. Het is de voorgaande jaren ook zo’n geweldig succes geweest. En het is fijn om te werken met de plaatselijke mensen die er ook altijd veel lol aan beleven” aldus Gerard Beuvink.

Sietse Smit is dit jaar verantwoordelijk voor de teksten. Het zal weer een spektakel worden. Komt Grauw de Gebochelde weer in beeld? Zijn de Ridders van Friesland weer aanwezig? Hallo Losser in ieder geval wel!

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. 

Raadhuisplein.

Op het Raadhuisplein dit jaar geen tent maar een podiom met een open karakter. “Het gaat puur om de sfeer en een andere opzet” zegt Marco Padberg, één van de organisatoren “vaak zagen we een half bezette tent ten tijde van de Brueghel. Dit kwam de sfeer in voorgaande jaren niet ten goede.’’

Padberg probeert bijvoorbeeld extra sfeer aan te brengen op het feestplein door middel van een 250 meter lange kabel met sfeerverlichting, verschillende soorten barretjes aan weerszijden en een mooie aankleding van het plein. “Even was het spannend maar het lijkt erop dat het mooi Brueghelweer wordt“.

Optredens van Bad Bunny, Bad Crystal Dream en DJ Jasper moeten de zorgen voor een mooie sfeer.

Teylersplein.

Het Teylersplein is een bekende terraslocatie waar op het podium 4 x Eshuis zal optreden. Bij Grand Café Hotel Smit speelt Highway Rhythm & Blues Gang.

De Brink.

Op de Brink is een overdekt terras waar een piratenavond wordt gehouden.

’t Raedthuys.

Bij café t Raedthuys zorgt DJ Bart Koopman voor de juiste stemming.

Een vol avond programma dus voor jong én oud. Voor de wat oudere Lossernaren is de Brueghel zaterdagavond een mooie gelegenheid om oude en nieuwe vrienden te ontmoeten.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Evenementen, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud