Tulpweek Overdinkel al jaren een succes

Tulpweek Overdinkel al jaren een succes

Vanmorgen om 10.00 uur werd het startschot gegeven op sportpark het Wilpelo. Eerst was er nog een flinke bui maar de zon liet zich zien toen de deelnemers aan de tulpweek begonnen.

Tulpweek Overdinkel al jaren een succes“De weergoden zijn ons goed gezind.” Zegt de 36 jarige Myron Wolters, voorzitter van de Tulpweekcommissie, met een lach op zijn gezicht. “Deze sportdagen organiseren we al ruim 30 jaar. Aanvankelijk was het rond Pasen en noemden we het de Paasweek. Maar met het verschuiven van de schoolvakanties is de sportweek ook verschoven naar mei en hebben we het de Tulpweek genoemd.

Vrijwilligers.

Ongeveer 150 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar doen er aan mee. In het begin waren het 3 dagen. In het verleden konden ambtenaren voor een dergelijk evenement bijzonder verlof krijgen. Maar nu dat is afgeschaft moeten we met minder toe. Omdat we per dag 50 vrijwilligers nodig hebben om alles verantwoordelijk te laten verlopen zijn we teruggegaan naar 2 dagen. Zonder vrijwilligers, die we bijzonder dankbaar zijn, zouden we iets dergelijks niet kunnen realiseren.

Sporten.

De eerste dag staat in het teken van het voetbal. De kinderen doen dan allerlei voetbalgerelateerde spelletjes zoals het 4 tegen 4 toernooi, voetbaldorp en Panna Arena (De bal tussen de benen door van de tegenstander schieten.). De tweede dag is een meerkamp met een stormbaan, buikschuifbaan en eierengooien. We sluiten af met de touwtrekfinale en een barbecue voor de vrijwilligers. Aan het einde van de tweede dag komt Michel Jansen van FC-Twente de bekers uitreiken. De dagen zijn in feite bestemd voor leden van Sportclub Overdinkel en hun kinderen, maar vriendjes neefjes en nichtjes zijn ook welkom.

In januari zijn we al begonnen met de organisatie. Het is dan vier maanden hard werken en twee dagen knallen. Maar we doen het met veel plezier.”

Tulpweek Overdinkel al jaren een succes Tulpweek Overdinkel al jaren een succes

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud