Lossernaar Henk Olde Riekerink overleden

Lossernaar Henk Olde Riekerink overleden

Afgelopen nacht is Henk Olde Riekerink in Losser overleden. Henk was een markante Lossernaar die onlangs werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Losser verliest hiermee een betrokken Lossernaar die algemeen bekend stond als ondernemer en specialist in aangepaste schoenen. Daarnaast was hij ook maatschappelijk betrokken, bijvoorbeeld als voorzitter de Zonnebloem afdeling Losser/Overdinkel en als vertegenwoordiger van Losser in de cliëntenraad van thuiszorgorganisatie Maartje. Als lid van de Rotary heeft hij een aantal succesvolle sociale projecten getrokken. 

Ondernemer met passie.

In zijn eigen schoenenbranche heeft hij diverse bestuursfuncties verricht om zo de positieve ontwikkelingen in de schoenenbranche te stimuleren, onder meer bij het Schoenpassersgilde, een organisatie die zich sterk inzet voor gezond schoeisel.

Zijn bedrijf Relaxor dat gevestigd was op De Pol in Losser heeft diverse schoenenmerken, waaronder de bekende merken Birckenstock en Finncomfort, groot gemaakt Nederland. Het bedrijf is sinds een aantal jaren overgenomen en is voortgezet in Oldenzaal. In Losser was hij oprichter en voorzitter van de ondernemersvereniging.

Burundi.

Henk Olde Riekerink was ook initiatefnemer van de Stichting ‘Vrienden van Burundi’ (nu ‘Help Burundi’). Door zijn inzet werd het prestigieuze Waterproject in Burundi gerealiseerd: schoon water voor ongeveer 18.000 mensen waaronder voor een kindertehuis, gevangenis en het allerbelangrijkst een ziekenhuis. Hij heeft ook veel bijgedragen aan het opzetten van twee schoenfabriekjes in Burundi. Niet alleen in financiële zin, maar ook door het leveren van materialen en het geven van instructie aan de lokale bevolking.

Platform Losser.

Sinds 2013 is hij mede-initiatiefnemer en voorzitter Stichting Platform Losser. In korte tijd zijn al verschillende projecten gerealiseerd, zoals huisvesting voor jongeren in het dorp Losser en het tot stand brengen en het oprichten van een hockeyclub in Losser. 

Koninklijke onderscheiding.

Op donderdag 16 juli heeft Henk Olde Riekerink een Koninklijke Onderscheiding ontvangen en werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud