Koningsdag en Lintjesregen in Losser

Koningsdag en Lintjesregen in Losser

Op Koningsdag is er van alles te doen in Losser waarbij de kinderactiviteiten op het Raadhuisplein centraal staan. De dag begint met het ontvangst van de gedecoreerden in het gemeentehuis, waarna om 10.00 uur muziekvereniging Excelsior deze mensen voor het gemeentehuis een aubade brengt.

Kinderspelen.

Na een kort woordje worden door Burgemeester Sijbom en de nieuwe voorzitter van het Losserse Oranje Comité, Ron de Leeuw beginnen de kinderspelen. Het plein zal gevuld zijn met diverse spelen voor de onder- en bovenbouw waaronder diverse kleine spellen en een knutselhoek voor de jongsten. Diverse luchtkussens, een wipe out baan en het ringsteken te paard voor de bovenbouw. De gehele ochtend zal clown Carlo op het plein rondlopen om de kinderen ook te vermaken en er is de mogelijkheid dat de kinderen geschminkt worden.

Tevens zal de Ariens scoutinggroep aanwezig zijn met een survivalbaan en is de brandweer ook present met een spuitauto, waarbij ook diverse activiteiten zullen plaatsvinden. Een DJ zal de gehele ochtend de kinderen met hun ouders van leuke muziek voorzien.

Koningsterras en Kids are King.

De Losserse horeca is ook actief tijdens Koningsdag. Zo organiseren restaurant De Oude Apotheek en Hotel Smit een Koningsterras op het Teylersplein waar de muziekkapel Veur Gek en Onwies zal spelen. Ook is hier DJ Ronald actief.

Aan de Raadhuisstraat organiseert Dorpscafé Het Readthuys het Kids are King festijn. Op deze mini kermis kunnen kinderen springen op een springkussen, draaien in een draaimolen, suikerspin eten en deelnemen aan andere activeiten.

Losserse lintjesregen.

Op 24 april 2015 vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats, dé dag waarop meerdere mensen een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijzondere verdiensten voor de maatschappij. Dit jaar bestaat het Nederlandse decoratiestelsel 200 jaar. Vanaf vrijdag 24 april, 11.30 uur kunt u op Hallo Losser zien wie er in dit jaar in Losser een lintje heeft ontvangen.

Dit jaar zijn ter gelegenheid van Koningsdag in totaal 3.152 Koninklijke onderscheidingen verleend binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In 2014 ontvingen vier Lossernaren een lintje. Burgemeester Sijbom verklapte op Twitter al dat er dit jaar maar liefst zeven gedecoreerden in de Gemeente Losser zijn.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud