Hippie ( Rotaap )

Hippie ( Rotaap )

Harrie had in 1969 en vele jaren daarna , de langste manen van alle jongens en meisjes in ons dorp en ver daarbuiten. Regelmatig vatten zijn haren vlam als ie een weer eens een zware van Nelle opstak.
Een dochter van een plaatselijke kapper was smoorverliefd op hem maar zijn vader kon hem niet luchten of zien. Kom mie nie met dat langhoarig tuig in huus.dan knip ik hem net zo kort as de heg van de buren.
De relatie hield echter niet lang stand . Hij werkte dan eens enkele weken bij het steenfabriek, dan bij van Heek of bij Kempers de steenhouwer.

Als ie dan genoeg geld gespaard had ging ie de wijde wereld in.

Samen met nog een hippie uit ons dorp die zoveel krullen had dat Jimi Hendrix er jaloers op was. Alleen kon hij niet zo goed gitaar spelen als Jimi Hendrix.

Met zijn tweeën stonden ze dan bij dokter van Blanken aan de Enschedestraat te liften.

Op een dag in oktober waren ze terug gekeerd in het dorp van een lange blowende trip door India en Nepal. Ze hadden veel bekijks want tussen hun in hielden ze als een kleuter een chimpansee met een rood fluwelen piccolo pakje aan de hand.

Het was een kleurig circus achtig gezicht.

De volgende dag zag ik hem met het aapje aan de riem op het plantsoen aan de Lutterstraat rondlopen.

Ik ging naar buiten en zag net dat ie net te laat de ritssluiting van het piccolo pakje achter op zijn kont los ritste. Een keuteltje viel op het gras en de volgende bleef hangen tussen de ritssluiting en zijn kont.

Verdomme zei Harrie dat is ook wat en hij plukte wat gras en veegde de billen schoon van de Piccolo chimpansee.

Die aap hebben we gekregen van iemand in Antwerpen zei Harrie tegen mij.

Die keerl mocht den aap nie meer van de verhuurder in zijn kamer hebben.

Verdomme nou zal mien moo wa balen dat ze het Piccolo pakje mot wassen.

Ik zei tegen hem waarom doe je dan die ritssluiting niet eerder los dan scheit hij er ook niet in.

Dat is den rotaap niet went hij dut pas wat als ie drukt en dan moet je er snel bij zijn om zijn gulp van achteren los zien te ritsen.

Aan het aapje heeft ie evenals de verkering met de dochter van de kapper , niet lang wat aan gehad.

De rotaap klom s’avonds als ie niet genoeg aandacht kreeg boven in de lamp en begon hij te persen en te drukken en was het te laat om de ritssluiting van het piccolo mannetje los te ritsen.

Eddy Oude Voshaar

Geplaatst in: Archief, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud