Groene streep

Groene streep

We trokken een groene streep carboleum ,omdat we geen andere verf konden vinden in de schuurtjes die achter onze huizen stonden , over de Lutterstraat. Een hardloopwedstrijd werd geboren een of meerdere rondjes hardlopen rondom de ijzeren speeltuin.

Teuntie deed het startschot met een waterpistool. Met zijn zevenen in onze dagelijkes kleren en Josje in zijn eeuwenoude versleten blauwe gestukte overall werden we door Teuntie onder hilariteit door de toeschouwers strontnat weggeschoten.

We waren vergeten af te spreken hoeveel rondjes we om de ijzeren speeltuin moesten lopen.

Na de eerste bocht nabij de meidoornstraat scheurde Josje uit zijn overall en viel met zijn gezicht op het asfalt.

Herman en ik namen de leiding . Herman hijgde omdat hij een kop groter was dan mij over mij heen en gaf een gevoel alsof ik de wind in mijn rug had.

Bertie die op zijn wollen sokken loopt waaruit zijn grote teen steekt , omdat hij een gebarsten klomp heeft ,nokte af en liet zich tegen het hek van de speeltuin vallen .

Herman en ik waren inmiddels weer op de Lutterstraat aangekomen en zagen de groene carboleum streep schitteren in het zonlicht.

Hoe ver mow nog schreeuwde Herman buiten adem tegen Teuntie.

Nog twee rondjes op de spuultuun he, zegt Teuntie. en ie mot nie zo spuug’n ie liekt wa een peerd. schreeuwt ie tegen Herman.

Herman en ik komen gelijktijdig over de groene streep. Wim stapt uit evenals Leo. Ik kijk achterom en zie dat ik alleen nog met Herman aan het lopen ben.

Langzaam ga ik Herman voorbij die hijgend als een paard naar adem snakt.

Een gevoel van euforie neemt bezit van mij Herman kan me niet meer bij houden. Die grote keerl verliest het van mij!! De draai om en net als ik de Lutterstraat in loop komt de groentekoar van Harrie Knippert recht op mij af. Er zit niemand op de koets het paard weet ook zonder Harrie de weg , Harrie zit nog ergens in de kroeg. waarschijnlijk bij cafe Koopman aan het schap.

Het paard van de groenteboer met oogkleppen op begint te steigeren ze schrikt van mij en ik van haar.

Ik kan niet anders dan half huilend van woede en teleurstelling de ziekenhuis tuin inlopen . godverdomme die kloot’n keerl van een groenteboer vloek ik hardop..

Herman ruikt zijn kans en krijgt een shot endorfine en loopt achter de groentekar aan en gaat als eerste over de groene strook carboleum.

Eddy Oude Voshaar

Geplaatst in: Archief, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud