Gemeente Losser gaat Kinderlintjes uitreiken

Op 20 november is het de dag van de rechten van het kind en de Gemeente Losser grijpt deze gelegenheid aan om kinderlintjes uit te reiken aan kinderen die een bijzondere prestatie geleverd hebben of die zich op een bijzondere manier hebben ingezet.

Voor ‘grote mensen’ zijn er verschillende onderscheidingen. Maar er zijn ook jonge helden, kanjers die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze toch iets heel bijzonders hebben gedaan.

Trots.

De gemeente Losser is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor de gemeente Losser en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of het dorp waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen.

Dat kan van alles zijn, van een chronisch zieke buurvrouw langdurig helpen, het opzetten van een club , een dier in nood redden of een half  jaar lang geld inzamelen voor een goed doel. Deze kinderen zijn een voorbeeld voor andere kinderen en soms zelfs volwassenen. De gemeente Losser wil de deze kinderen daarom in het zonnetje zetten

Basisschool.

De kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die in de gemeente Losser wonen en op de basisschool zitten.

Uiteraard beoordeelt een speciale jury of de genomineerde kinderen een lintje krijgen.

Wie komt er in aanmerking voor een Kinderlintje?

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje. Iets bijzonders, dit kan van alles zijn, van een chronisch zieke buurvrouw langdurig helpen, het opzetten van een club, een dier in nood redden.

Wanneer worden de Kinderlintjes uitgereikt?

Op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, worden de Kinderlintjes uitgereikt door de burgemeester Michael Sijbom in het gemeentehuis.

De genomineerden kinderen en hun ouders ontvangen daarvoor een speciale uitnodiging.

Hoe meld je iemand aan?

Iedereen kan een kind aanmelden. Alle informatie staat op deze pagina van de gemeente.

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud