Examenleerlingen TCC Lyceumstraat organiseren tentoonstelling in het Palthe-Huis

Examenleerlingen TCC Lyceumstraat organiseren tentoonstelling in het Palthe-Huis

Acht examenleerlingen van het Twents Carmel College Lyceumstraat organiseren van 1 maart t/m 4 april de tentoonstelling “Spinazie zonder spinazie” in museum het Palthe-Huis te Oldenzaal.

De leerlingen uit 5 HAVO moeten een profielwerkstuk maken als onderdeel van hun eindexamen. Deze leerlingen hebben er voor gekozen dit te doen door middel van het organiseren van een expositie over het leven van de huisvrouw in de Tweede Wereldoorlog.

Onder begeleiding van hun geschiedenisdocent Jan Heemstra en conservator Ruud Olde Dubbelink van museum het Palthe-Huis zijn ze maanden geleden al begonnen met de voorbereiding. Veel boeken lezen, oorlogsmusea bezoeken, het stadsarchief bezoeken, en natuurlijk het belangrijkste: Kledingstukken, voorwerpen en andere items vinden voor de expositie.

Er komt veel kijken bij het organiseren van de expositie aldus één van de leerlingen: “Van informatie en stukken verzamelen, posters en uitnodigingen maken tot het schoonmaken en inrichten van de zaal, alles moeten we zelf doen, maar dat maakt het juist zo leuk!”

Van alles zal er te zien zijn in museum het Palthe-Huis: Kledingstukken, voedselbonnen, een Libelle uit die tijd, en zelfs een dagboek van de gemeentesecretaris uit die tijd, de heer Hommen, zal hier te zien zijn.

U bent allen van harte uitgenodigd op de feestelijke opening van de expositie op zondag 1 maart om 15:00 bij Historisch museum het Palthe-Huis.

Auteur: Jack Scholtens
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud