Beatles

Beatles

Met de muziek van de Beatles daar stond ie mee op en ging ie mee naar bed.

Het sobere saaie bloemetjes behang op zijn slaapkamer was over behangen met zwart-wit foto’s van zijn popidolen uit Liverpool die hij uit de Muziek-Expres scheurde.

Als er een nieuwe singel van the Beatles uit werd gebracht ging ie elke dag naar de winkel van Lammerink die naast witgoed singeltjes verkocht, vragen of hij de nieuwste van de Beatles al binnen gekregen had. Josje was zo enthousiast en gedreven dat het niet tot hem doordrong had dat Lammertink, een evenwichtige ondernemer ,die op dat moment net bezig was om een Blaupunkt tv te verkopen aan een klant onderbrak, Hey de nieuwe plaat a van de Beatles a ? vroeg ie dan bijna smekend. Ie ziet toch dat ik bezig bin met een klant zei Lammertink tegen hem. “ja ma ie hoeft toch alleen ma te zen’g of ie dat plaatje hebt” horendol werd hij van hem maar zoals een slimme ondernemer wist hij zich te beheersen want Josje kocht soms wel drie of vier singels in de week die hij bekostigde met zijn krantenwijk.

Op een dag kwam het eerste album Pleas Pleas me uit en die moest hij direct hebben. Lammertink zei tegen ik verkoop geen elpees dan moj na noar Knoop goa in Enschede die verkoch die lawaai dingen wa. Josje fietste direct naar schooltijd naar Knoop in Enschede

Josje kocht de elpee en fietste als een bezetene terug naar Losser, fiets tegen de schuur aangooiend de keuken in waar zijn pa net zijn gedraaide sigaret in de geiser stak , bijna een botsing met zijn ma die net uit de kelder puffend een mandje tuffel had gehaald en die zei tegen Josje ” hey wear joe geld verknooid doa weer zo’n singeltie van de beaties of hoe heet die lawaaimakers haald? hij hoorde het niet, drie treden tegelijk nemend naar boven naar zijn slaapkamer toe en zette zijn Telefunken platenspeler op 33 toeren en legde de elpee op de draaitafel.

Dit duurde hem veel te lang daar had hij geen geduld voor , hij zette zijn platenspeler op 45 toeren en genoot van de plotselinge snelheid van de elpee en van de naar Donald Duck klinkende stemmen van Paul en John hij was helemaal in zijn doen . Ging alles maar zo snel voorbij als het draaien van een langspeelplaat op 45 toeren, zijn dagen op die stomme langzame school in die saaie klas en zijn krantenwijk. snelheid daar draaide alles om. dan kon ie nog meer tijd vrij maken om te luisteren en te genieten naar de muziek van the Beatles.

 

Eddy Oude Voshaar

Geplaatst in: Archief, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud