Algebra

Algebra

Algebra! alleen van het woord kreeg ik al spontaan braakneigingen!
Op de middelbare school maakten we kennis met algebra.
Ik ben een Alpha dus ik heb had niks met meetkunde, rekenen en laat staan algebra.

Rekenen was voor mij koppijn ..een voorbeeld: De slager heeft vier karbonades gesneden, er zijn er al twee van verkocht en nu is de vraag wat is de leeftijd van de slager?.
Algebra blijkt nog veel moeilijker en complexer te zijn. Je gaat van A naar B en dan terug via de letter Z. De leraar algebra was een zachtaardige man die fluisterend les gaf aan ons een uiterst rumoerige klas. A moest je vermenigvuldigen met B en dan moest je deze letter delen door C. Ik had moeite om de man en de letters te volgen en gezien het feit dat ie zo zacht fluisterde viel ik meestal tijdens de lessen van hem in slaap.
Algebra ging echter verder dan ik kon denken. de docent besloot op een dag dat de letters er ook nog cijfers bij kregen.. Ik kon het niet meer volgen en besloot tijdens de les mijn ogen maar te sluiten.
Dit was echter voor de zachtaardige docent de druppel die de klas liet overlopen. terwijl ik droomde van Marijke het mooiste meisje van de huishoudschool, waar ik in mijn droom met haar wandelde van A naar B en terwijl zij mij met haar rode lippen zoende, Kwam de algebra man zachtjes en voorzichtig naar mij toelopen en sloeg met een wijsstok zo hard op mijn tafeltje dat ik op het moment dat Marijke mij kuste dromen zag veranderen in een heks.
Ik schrok omhoog en de zachtaardige docent veranderde in een schreeuwende kille man. drie keer het reglement van de school moest ik als strafwerk overschrijven.

Eddy Oude Voshaar

Geplaatst in: Archief, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud