10 jarig jubileum Zwembad Brilmansdennen

10 jarig jubileum Zwembad Brilmansdennen

Het zwembad Brilmansdennen viert zijn tweede lustrum. Het 10-jarig bestaan wordt tijdens de jubileumweek van 5 tot en met 11 oktober gevierd met verschillende activiteiten. Ook hanteert het zwembad tijdens de jubileumweek voor alle vaste bezoekers een speciaal tarief van € 2,50.

Sinds de heropening van het zwembad tien jaar geleden,  trekken jaarlijks nog steeds circa 120.000 bezoekers hun baantjes in de Brilmansdennen. Terwijl landelijk de bezoekersaantallen juist dalen, blijft het bezoekersaantal in zwembad Brilmansdennen juist gelijk. Wekelijks maken nog steeds zo’n 500 bezoekers gebruik van de aangeboden zwemlessen voor het Zwem-ABC. Ook het doelgroepenzwemmen heeft een enorme boost gekregen. Brilmansdennen beschikt inmiddels over  35 doelgroepen per week, variërend van baby- en peuterzwemmen tot het Fifty–fit zwemmen en alle aqua-groepen die daar tussen zitten.

Zwemmen voor medische groepen
De laatste jaren is ook het aantal groepen dat om een medische redenen gebruik maakt van het zwembad toegenomen. Er is een zwemgroep voor parkinsonpatiënten, reumapatiënten, rug patiënten en een groep met een medische indicatie. Ook speciale groepen die meer aandacht nodig hebben, kunnen in zwembad Brilmansdennen terecht. Deze speciale groepen bestaan bijvoorbeeld uit  kinderen met het syndroom van Down, kinderen met een autistische aandoening of kinderen met leer- en gedragsproblemen. Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen om, direct na de herfstvakantie, te starten met een aquagroep voor mensen met gewichtsproblemen. Zwembad Brilmansdennen is in dit kader een samenwerkingsverband aangegaan met een praktijk voor fysiotherapie in Losser. 

Speciaal programma tijdens jubileumweek
Het personeel van zwembad Brilmansdennen, heeft onder aanvoering van Christel Koopmans, een programma samengesteld om alle gebruikers van Brilmansdennen op een speciale manier te laten genieten van het water. Tijdens de zwemlessen worden in het water allerlei spelletjes gedaan waarbij ook de ouders worden betrokken. Voor de verschillende doelgroepen zwemmers zijn er speciale lesprogramma’s. Tijdens het recreatief zwemmen wordt er nieuw spelmateriaal toegevoegd aan de al aanwezige spelelementen en voor de hele kleintjes is er een clown aanwezig die met ballonnen voor veel kinderplezier zal zorgen. Uiteraard kunnen bezoekers ook genieten van een kop koffie met iets lekkers erbij. 

Bovendien hanteert het Zwembad Brilmansdennen tijdens de Jubileumweek een speciaal tarief voor alle vaste bezoekers. Kinderen van de zwemlessen, de doelgroepenzwemmers en  alle recreatieve bezoekers betalen in de week van 5 tot en met 11 oktober € 2,50 entree.

 

Auteur: Jack Scholtens
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud