Erve Kraesgenberg

 

Erve Kraesgenberg in Losser is een uniek cultuurpark met belangrijke historische waarde, waar bezoekers de sfeer kunnen proeven van een boerenerf anno 17e eeuw. Het erf omvat zeven, in authentieke stijl en met oorspronkelijke materialen en technieken opgetrokken, gebouwen en herbergt daarnaast bovendien een rosarium annex beeldentuin en een kruidentuin.

 

Het park is een belangrijk deel van het jaar een oase van rust waar de bezoekers, in alle jaargetijden, intens kunnen genoeten van de pracht en praal die het uitstraalt.

Maar Erve Kraesgenberg is meer. Van tijd tot tijd is het een perfecte omgeving gebleken voor de organisatie van diverse publiekstoegankelijke activiteiten. Zo is de hoofdboerderij regelmatig het podium voor muziekuitvoeringen en culturele manifestaties. Bovendien is in de hoofdboerderij een permanente expositie ingericht van geologische vondsten in de gemeente Losser.

Voorafgaand aan Kerstmis wordt het park omgetoverd tot een uiterst sfeervolle Christmasfair. En rond Halloween kunnen bezoekers, van groot tot klein, hier griezelen en zich even in een totaal andere (ont)spannende wereld wanen. Ook daarvoor leent het park zich qua entourage en ruimte uitstekend.

Erve Kraesgenberg ligt nabij de dorpskern maar grenst tegelijkertijd ook aan het buitengebied. Dat is de reden dat het park regelmatig de uitvalsbasis is voor fiets- en wandeltochten in de omgeving, georganiseerd door verenigingen in de gemeente Losser. Kortom: een meer dan fraaie locatie met vele verschillende ‘gezichten’ en even zovele mogelijkheden.

Op dit unieke cultuurpark, vinden we de volgende gebouwen:

  • Het Wönnershoes
  • De Wagenschuur
  • De Hoofdboerderij
  • De Bakspieker
  • De Iemenschoer
  • De Geitenstal
  • De Tuffelkelder

Contactgegevens:
Bookholtlaan 25,
7581 BB Losser

www.kraesgenberg.nl

Auteur: Jack Scholtens
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud