Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waardplanten – fietstocht van de Groene loper Losser-Oldenzaal

19 juni 202419:00 uur
Klokjes en dikpootbij - fotograaf Dick Belgers

Een tuin als herberg voor grote en kleine dieren, een groene straat, hoe pak je dat aan? Veel mensen hebben wel ideeën over hoe ze hun tuin, maar ook hun straat groener, biodiverser en gezelliger zouden kunnen maken. Op woensdagavond 19 juni organiseert de Groene Loper Losser-Oldenzaal een fietstocht voor extra inspiratie en verbinding op het gebied van waardplanten en insecten. Tijdens de fietstocht bezoek je een aantal prachtig ingerichte tuinen met aandacht voor vlinders, bijen en andere insecten. Er is ook ruimte om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

Ook buiten de eigen tuin, in de straat, zijn vaak mogelijkheden om meer groen toe te voegen. Hoe maak je bijvoorbeeld een geveltuin of adopteer je een boomspiegel. Mag dat zomaar en wat zijn de regels? Ook wordt stilgestaan bij mogelijkheden van financiële ondersteuning en ons aanbod van biologische bollen. Er is informatie over de najaarsactie ’Planten van Waarde’ van de Groene Loper Losser-Oldenzaal waarbij ‘vergroeners’ een prachtig plantenpakket tegen een bijdrage van € 5,- per pakket van 9 gifvrij geteelde waardplanten kunnen bestellen.

Kattenstaart en dikpootbij - Fotograaf Dick Belgers

Praktische informatie

De inspiratiefietstocht Waardplanten is vrij toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Losser en Oldenzaal. Graag je eigen fiets meenemen, als dat een probleem is, neem dan contact op.

Datum/Tijd:  woensdag 19 juni van 19.00 – 21.30 u.

Startlocatie: Erve Stakenboer Oldenzaal

Aanmelden kan vóór 10 juni via (vol=vol!)

Over Groene Loper Losser Oldenzaal

De Groene Loper Losser-Oldenzaal zet zich in voor het samen met bewoners realiseren van meer groen in de buurt. Meer bloemen, struiken en bloemen zijn niet alleen goed voor vogels en vlinders, ook mensen worden er blij van. Bovendien zorgt groen ervoor dat de stad op hete, zomerse dagen koeler wordt en bij stortbuien het water beter de grond in kan. De werkgroep Groene Loper bestaat uit: Natuur en Milieu Overijssel, Imkers Nederland afdeling Oldenzaal e.o, Groei & Bloei, afdeling Oldenzaal e.o. en IVN-afdeling Oldenzaal e.o.

Waardplanten zijn planten die niet alleen voorzien in voedsel, maar cruciaal zijn voor de ontwikkeling en het overleven van specifieke insecten. Die insecten hebben een 1-op-1 relatie met een bepaalde plant. Zo is de koninginnenpage bijvoorbeeld afhankelijk van de wilde peen, de klokjesbij van de campanula (klokjesfamilie) en de atalanta, dagpauwoog en de kleine vos van de brandnetel.

Foto’s van Dick Belgers

Gegevens

Datum:
19 juni 2024
Tijd:
19:00 -21:30

Locatie

Erve Stakenboer
Burgemeester Wallerstraat 115
Oldenzaal, 7574 ZM
+ Google Maps

Organisator

Groene Loper Losser-Oldenzaal
E-mail
Bekijk de site van Organisator
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud