Werk Economie

Internationale Dag van het Internet

Internationale Dag van het Internet

Vijftig jaar geleden werd op 29 oktober 1969, door 4 wetenschappers een revolutionaire uitvinding gedaan. Door twee computers met elkaar te verbinden via ARPANet.

Maar echt veel kon je er niet mee. De  computers stuurden alleen berichten naar elkaar, echt samenwerken konden ze niet.

Tim Berners-Lee

Rond 1990 kwam de vooruitgang pas op gang, door de Britt Tim Berners-Lee. Berners-Lee is directeur bij het World Wide Web Consortium (W3C) en houdt toezicht op de ontwikkeling van web-talen en -protocollen als HTML, XML, CSS en HTTP. Op 6 augustus 1991 lanceerde hij de allereerste website: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, die tot de dag van vandaag nog steeds online staat.

De keerzijde van het internet 

We kunnen wel vaststellen dat het internet onze levens heeft veranderd, makkelijker gemaakt en onze levens heeft verrijkt. Het internet is eigenlijk niet meer weg te denken, maar deze uitvinding heeft ook een keerzijde. Internet bracht cybercrime, cyberspionage en privacy en dat is een groot punt. "Ons uitgangspunt is samen te vatten in woorden als ethisch, open, vertrouwd, gratis, gedeeld. Niemand wist waar ons onderzoek toe zou leiden, maar deze principes waren ons baken. We hebben niet voorzien dat de donkere kant van internet zich zo fel zou laten zien", schreef Kleinrock, een van de grondleggers van het internet, afgelopen dinsdag in de Los Angeles Times.

Vensters: 
afbeelding van Delano Wardenaar

Door: Delano Wardenaar

Delano Wardenaar is radio-dj bij RTV-Losser.  Delano heeft CP: Cerebrale Parese, een stoornis die wordt veroorzaakt door schade aan de hersenen en hierdoor is hij afhankelijk van een rolstoel. Maar ondanks dat is hij een positieve en ambitieuze jongeman. Voor Hallo Losser schrijft Delano af en toe over zijn belevenissen en interesses.