Nieuws

Wij willen ook los!

Losloopveld

In onderstaand artikel van Sandra Mullins een oproep om in De Lutte een goed omheind hondenrenveld te realiseren. 

Nu Covid19 op z’n retour lijkt te zijn en mensen weer ‘los’ mogen, staat er nog een groep te springen om los te gaan. De trouwe viervoeters in De Lutte. 

Een aantal inwoners uit ons dorp heeft de handen ineengeslagen en is een petitie gestart voor een hondenrenveld. Met inmiddels ruim 400 handtekeningen op zak heeft de groep een plan opgesteld dat binnenkort bij de gemeente wordt ingediend. Met hopelijk een mooi omheind stuk grond als resultaat. 

Het is een langgekoesterde wens van vele hondenbezitters in de Lutte. Een toegankelijke plek voor iedereen waar de honden vrij mogen rondrennen, elkaar ontmoeten en hun energie kwijt kunnen. Beate Roesthuis, een van de initiatiefnemers: “Het is belangrijk dat iedere hond in De Lutte los kan lopen. Juist van hondeneigenaren die minder mobiel zijn of in een rolstoel zitten. Zij kunnen niet naar een losloopgebied op het Lutterzand. Ook voor die mensen zijn wij deze actie gestart.”  

Een hond die zijn energie kwijt kan is een blije hond en zorgt voor minder problemen. Volgens Joe Mullins is het niet alleen een ontmoetingsplek voor honden. “Door Corona heb ik het contact met buurtgenoten echt gemist. Een hondenspeelveld brengt niet alleen de honden bij elkaar, maar ook de mensen.”  

Ook Theo Böcker van Happy Hond ziet de meerwaarde van een losrenveld dat tevens mogelijkheid biedt om hondencursussen in De Lutte voort te kunnen zetten. Con de Man van stichting Dorpsbelangen vindt het een goed initiatief: “Een hond wil ook weleens stoeien met vriendjes en vriendinnetjes. Waar kan dat beter dan een hondenlosloopveld in De Lutte?”. 

Er is met veel enthousiasme vanuit de inwoners gereageerd. Ook de ondernemers ondersteunen dit initiatief en helpen door een flyer in hun winkel op te hangen en handtekeningen te verzamelen. Zelfs onze vertrouwde pakketbezorger Karen Lankamp is handtekeningen gaan inzamelen: ”Iedere hond kent mij, want ik neem altijd lekkere snoepjes mee.”.  Alle enthousiaste medewerking stemt de initiatiefnemers positief in het verder uitwerken en aandragen van het plan. Door het stappenplan via het ‘Pak an, pak over’ initiatief van de gemeente te volgen, hoopt de groep dat de gemeente gehoor geeft aan de wens van meer dan 10% van onze inwoners. 

Wil jij ook een goed omheind hondenrenveld in De Lutte? Teken de petitie op de facebookpagina: Hondenlosloopveld De Lutte of app naar: Jauke Boerdam, 06-33317042  

Vensters: 
afbeelding van Nieuwsredactie Hallo Losser

Door: Nieuwsredactie Hallo Losser