Nieuws

Vladimir

Putin

In dit blog laat Sietse Smit zijn gedachten gaan over Vladimir Putin. Vladimir : Hoe is het mogelijk dat…

Hoe is het mogelijk dat…

Hoe is het mogelijk dat in een beschaafd deel van de wereld een man zich ontpopt tot architect van de horror. Een echtgenoot, een vader en opa. Een hoog opgeleid man. Omringt met kopstukken, zoals dat in WO II ook was. Die machines en methodes bedachten om op een snelle en efficiënte wijze grote groepen mensen naar het hiernamaals te laten verdwijnen. Hoe is het mogelijk dat hij ondersteuning krijgt van de Patriarch Kirill, die het Christelijke geloof gebruikt om de oorlog met Oekraïne te legaliseren. Oorlog? Hoezo oorlog. Laat ik het woord oorlog niet horen want dan ben je goed voor 15 jaar Siberië. Het is een militair ingrijpen. Hoe is het mogelijk dat de Russische bevolking hiertegen niet in opstand komt. Hoe is het mogelijk dat de Russische leider zo schat en schatrijk is terwijl zijn bevolking crepeert. Dat je niet frank en vrij naar de stembus kunt. Dat het niet vanzelfsprekend is dat er elke morgen brood op de plank is. Je niet weet wat de werkelijke situatie in je land is omdat de censuur hoogtij viert. Vladimir heeft een hart met het enkele doel om zijn bloed rond te pompen. Geen hart voor medeleven. Geen hart voor liefde. Hij heeft ook een brein. Een brein om listige excuses te vinden om zijn daden goed te praten. Een listig brein om bloed te laten vloeien bij onschuldige burgers, vrouwen en kinderen.

Wat fijn dat…

Alle NAVO aangesloten één gebaar naar Rusland maken. Vluchtelingen ruimhartig worden opgevangen. Kleding en andere noodzakelijkheden royaal ter beschikking worden gesteld aan de Oekraïnse bevolking. Sancties in grote mate worden opgelegd aan de Russische beer. Geld wordt ingezameld door scholen, verenigingen en omroepen en andere organisaties.

Hoe voorkomen we dat…

Ik ben bang van niet en heb ook geen idee. Maar sancties werken. Tegengas helpt. Veroordelingen door andere staatshoofden helpen. De Russische bevolking op de hoogte stellen van wat hun leider echt doet, zal helpen. Dan zullen meer moedige mensen zoals de dame die het Russische journaal onderbrak met haar spandoek protesteren. Oppositie zal helpen. Maar er zijn wegen om de oppositie uit de weg te ruimen. Navalny’s onderbroek werd bewerkt met het uiterst giftige novitsjok waardoor hij in levensgevaar kwam. Vervolgens kwam hij voor de rechter omdat hij sponsorgelden, zogenaamd voor een ander doel, had gebruikt en zit nu achter slot en grendel. Vladimir heeft een lange arm. Waar in de wereld zijn tegenstander ook zit hij weet hem of haar te vinden en te –laten- bewerken met gif.

Ik vraag mij af of ik dit blog ook zou publiceren als ik in Moskou zou wonen.

Sietse Smit.

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.