Nieuws

Kunst Cultuur Historie

Lichtjesactie Kerstavond

Oorlogsgraven

Deze bijdrage ontvingen wij van André van Aarsen : Al sinds een aantal jaren verzorg ik de lichtjesactie actie in Enschede met mijn gezin. Op kerstavond worden op de geallieerde oorlogsgraven kaarsen geplaatst. Telkens ben ik blij met het feit dat een groep belangstellenden op deze avond met ons op de donkere begraafplaats het offer van deze mannen voor onze vrijheid en jongens gedenken.

Bijdrage in kosten

De financiering van deze actie vindt tot heden plaats door bijdrage die wij vanuit een klein groepje ontvangen en vanuit eigen middelen. Nu is niet alleen het levensonderhoud fors duurder geworden maar ook de kaarsen zijn behoorlijk in prijs gestegen. Het budget dat nodig is voor de organisatie bedraagt ongeveer €80.- per jaar. Geen erg groot bedrag dus maar de bodem van de reserve komt in zicht. Daarom mijn verzoek om een bijdrage in de kosten. Op de avond zelf zal er gelegenheid zijn om vrijwillige een bijdrage te doen. Daarom zal er een collectebus op de begraafplaats staan voor een vrijwillige bijdrage.

Kerstavond 24 december om 16:30

Ook dit jaar zal de lichtjesactie op de Oosterbegraafplaats plaats vinden. Op kerstavond, 24 december zullen de kaarsen op de geallieerde graven weer worden ontstoken. Op die avond zullen wij ons om 16:30 verzamelen bij de hoofdingang van de Oosterbegraafplaats aan de Noord Esmarkerrondweg te Enschede

Langs de met fakkels verlichte paden zullen wij ons naar de geallieerde oorlogsgraven begeven. Daar zal een korte overweging worden uitgesproken en de aanwezigen wordt verzocht om op elk graf een kaars te plaatsen. Hierna volgt nog een afsluitend woord. Daarna gaan we gezamenlijk terug . Voor diegenen die hiertoe de behoefte voelen, is er op de parkeerplaats een kop koffie of chocolademelk. 

De lichtjesactie zal worden opgeluisterd door de sonore klank van de midwinterhoorns van de Vanekerblazers.

Met vriendelijke groet,

André van Aarsen

afbeelding van Nieuwsredactie Hallo Losser

Door: Nieuwsredactie Hallo Losser